r
Nosalty Logó

Sváb húsos palacsintatekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Sváb húsos palacsintatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 265 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 1599 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 167 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 265 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1879.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 1599 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintatésztához valókat kézi mixerrel simára keverjük. Hagyjuk kb. 1 órát állni. Majd egy kiolajozott 28 cm átmérőjű serpenyőben 4 palacsintát sütünk. A palacsintákat hűlni hagyjuk.
  2. A hagymát a vajon aranysárgára sütjük, hűlni hagyjuk. A tojást egy villával felverjük, hozzákeverjük a darát, sózzuk, borsozzuk, majd beledolgozzuk a darált húst. Legvégül hozzákeverjük a hagymát és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A palacsintákat megkenjük a húsos masszával és szorosan feltekerjük.
  4. A feltekert palacsintákat egyenként egy-egy nagy darab alufóliába csomagoljuk úgy, hogy a főzéskor ne kerüljön bele víz.
  5. Egy lábasba belehelyezzük az alufóliába csomagolt palacsintákat, hozzáöntünk annyi vizet, hogy a palacsinták kb. félig legyenek a vízben. Felfőzzük, majd lefedve közepes hőmérsékleten megfőzzük.
  6. A vízből kivesszük és a fóliába csomagolva hűlni hagyjuk. Tálaláshoz éles késsel a palacsintákat kb 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk, elosszuk a leveses tányérokba, ráöntjük a forró levest, megszórjuk petrezselyemzölddel és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6447
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom levesbetét. A palacsintatekercseket akár napokkal hamarabb is el lehet készíteni, és egyenként alufóliába csomagolva lefagyaszthatjuk.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...