Sváb húsos palacsintatekercs
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
A palacsintához
-
25g finomliszt91 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
42g tej23 kcal
-
35 kcal
A töltelékhez
-
42g csirke61 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g búzadara7 kcal
Összesen
265
kcal
- 13% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
A palacsintához
-
150g finomliszt546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A töltelékhez
-
250g csirke366 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g búzadara43 kcal
Összesen
1599
kcal
- 13% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
A palacsintához
-
15.7g finomliszt57 kcal
-
11.5g tojás15 kcal
-
0g só0 kcal
-
26.2g tej15 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
A töltelékhez
-
26.2g csirke38 kcal
-
9.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
1.3g búzadara5 kcal
Összesen
167
kcal
- 13% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
265
kcal
- 13% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 75.5 g
Zsír
-
Összesen 75.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1879.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 438 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 745 mg
-
Nátrium 461 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 321.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 551 mg
-
Retinol - A vitamin: 349 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 315 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1094 micro
Összesen
1599
kcal
- 13% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A palacsintához
- A palacsintatésztához valókat kézi mixerrel simára keverjük. Hagyjuk kb. 1 órát állni. Majd egy kiolajozott 28 cm átmérőjű serpenyőben 4 palacsintát sütünk. A palacsintákat hűlni hagyjuk.
- A hagymát a vajon aranysárgára sütjük, hűlni hagyjuk. A tojást egy villával felverjük, hozzákeverjük a darát, sózzuk, borsozzuk, majd beledolgozzuk a darált húst. Legvégül hozzákeverjük a hagymát és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük.
- A palacsintákat megkenjük a húsos masszával és szorosan feltekerjük.
- A feltekert palacsintákat egyenként egy-egy nagy darab alufóliába csomagoljuk úgy, hogy a főzéskor ne kerüljön bele víz.
- Egy lábasba belehelyezzük az alufóliába csomagolt palacsintákat, hozzáöntünk annyi vizet, hogy a palacsinták kb. félig legyenek a vízben. Felfőzzük, majd lefedve közepes hőmérsékleten megfőzzük.
- A vízből kivesszük és a fóliába csomagolva hűlni hagyjuk. Tálaláshoz éles késsel a palacsintákat kb 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk, elosszuk a leveses tányérokba, ráöntjük a forró levest, megszórjuk petrezselyemzölddel és tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6463
- Feltöltés dátuma: 2011. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom levesbetét. A palacsintatekercseket akár napokkal hamarabb is el lehet készíteni, és egyenként alufóliába csomagolva lefagyaszthatjuk.