r
Nosalty Logó

Sütőtökös fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Sütőtökös fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellás krémhez

Összesen 912 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellás krémhez

Összesen 3648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellás krémhez

Összesen 379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    512 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 912 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    172.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.1 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    490 micro
  • β-karotin
    2734 micro
  • β-crypt
    2049 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 3648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    212 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A karamellás krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt feloldjuk a meleg vízben (csipet cukrot adhatunk hozza), félrerakjuk. A lisztet elkeverjük a cukorral meg a sóval, elmorzsoljuk a zsírral. Beleöntjük az élesztőt, tejet, sütőtököt, jól összedolgozzuk, ha nagyon ragadna, most adjuk hozzáa 4-5 deka lisztet. Enyhen lisztezett deszkán 8-10 percig gyúrjuk.
  2. Egy kiolajozott tálba rakva fordítsuk meg a tésztát, hogy a tetején is legyen az olajból. Lefedve duplájára kelesztjük.
  3. A töltelékhez a puha vajat meg a cukrot villával jól elkeverjük, rászitáljuk az egyik ek lisztet szintén elkeverjük, végül a másik ek lisztet is hozzáadjuk.
  4. Kinyújtjuk a tésztát kb. 30x40 cm nagy téglalapra, rákenjük a tölteléket, rászitáljuk az 1 ek lisztet egyenletesen elosztva a tetején. A rövidebbik oldaláról indulva feltekerjük, éles késsel 8 egyenlőrészre vágjuk, belerakjuk egy magas falúpités tálba. Letakarva 30 percig pihentetjük.
  5. Forrósütőbe tolva, addig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul.
  6. Ha nem találnánk elégédesnek, akkor elkészítjük a krémet is a tetejére. Egy kis lábasbanközepes lángon olvasszuk meg a vajat a cukorral. Kevergessük,amíg felolvad a cukor, forraljuk fel. Öntsük hozzáa tejszínt, ezzel pedig addig kevergessük, amíg a karamell felolvad. Vegyük le a tűzről, néha megkeverve hagyjuk hűlni. Amíg hűl, keverjük habosra a vajat a krémsajttal, adjuk hozzáa vaníliát meg a sót. Menet közben, lassan csurgassuk bele a már kihűlt karamellt. Végül három részletben a porcukrot, minden adag után simára keverve.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 24x5
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 2829
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtök szezon, végre! De nem is ez a legfontosabb ebben a receptben, hanem az, hogy nem folyik ki a töltelék. Eddig nem szerettem ilyen csigákat sütni, mert a finom cukros-vajas fahéj vagy kakaó, mind kifolyt. Na, ennek most már vége! Ezzel a lisztes trükkel egy csepp sem veszett kárba. Senki nem fog kiakadni, csak a mérlegem. :o)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A karamellás krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...