r
Nosalty Logó

Sütőben sült tejfölös bolognai

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
marzipan
Sütőben sült tejfölös bolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 826 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3302 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 826 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193 g

Zsír

  • Összesen
    158.8 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    714 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5646 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    1406 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2119 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    706 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    914 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 3302 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A sajtot lereszeljük.
  2. Vizet forralunk, és a tésztát olajos, sós, forró vízben kifőzzük.
  3. Közben elkészítjük a szószt. A húst egy serpenyőben, forró olajban fehéredésig forgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a bolognai szószt. Összeforgatjuk, és összemelegítjük a hússal.
  4. A kifőtt tésztát a szószos húshoz keverjük, majd az egészet egy tepsibe öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Ráöntjük a tejfölt, majd a sajtot rászórjuk a tetejére. A meleg sütőbe toljuk, és megpirítjuk a sajtot a tetején. A tészta kicsit összeáll, az ízek összeérnek, a sajt megolvad. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 10724
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
marzipan 6 recept

Valami gyorsat akartam csinálni ebédre, ami laktató, finom, és egyszerű elkészíteni. Párom főzött nekem ilyet először, azóta már jól bevált recept lett, mert pillanatok alatt lehet jót enni belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...