r
Nosalty Logó

Sütőben sült ropogós hagymakarikák

4,0

1 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sütőben sült ropogós hagymakarikák
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

432
Kalória
11.1g
Fehérje
56.9g
Szénhidrátok
17.7g
Zsír
145.3g
Víz
98.1g
Koleszterin
4.1g
Rost
6.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    145.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4489.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    2437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    581.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2907 micro
Összesen 1726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

  1. Egy edényben összekeverünk 1/4-ed csészelisztet, a sót, és a kétféle borsot.
  2. Egy másikban a joghurtot, a tojásokat és 2 eklisztet. Sűrű, mártásszerű állaga legyen!
  3. A chipszet egy duplakéses aprítóban nem túl finomra aprítjuk.
  4. A hagymát kb. 1 cm-es vastag karikákra vágjuk és gyűrűire szedjük.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. Egy nagy tepsibe sütőpapírt fektetünk, és vékonyan megkenjük olajjal. A sütőben felforrósítjuk.
  7. A hagymakarikákat először a fűszeres lisztben, majd a joghurtos mártásban, végül a chipsztörmelékben megforgatjuk.
  8. A forró tepsire fektetjük a bepanírozott karikákat. 8 percig sütjük, majd megfordítjuk, és újabb 8 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Megtaláltam a neten azt a rántott hagymakarikát, ami nagyon finom, ropogós, és az íze attól függ, hogy milyen ízesítésű chipset használunk hozzá. Nem utolsó szempont, hogy nem lesz sokáig hagymaszagú a lakás, mint az olajban sült változatnál. Nagyon ropogós marad még kihűlés után is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!