Sütőben sült fánkok
- 10% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
47g tej26 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
17g cukor67 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
94g finomliszt341 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
- 10% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
187g tej105 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
69g cukor267 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
375g finomliszt1365 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
- 10% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 450.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.1 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
- 10% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.2 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1802.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 647 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 428.6 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 97.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
- 10% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk, és elfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadunk fél evőkanál cukrot és az élesztőt elkeverjük benne, kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A maradék tejben felolvasztjuk a vajat. A tojást villával enyhén felverjük.
- A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, szerecsendiót, a felvert tojást, a vajas és az élesztős tejet, majd robotgép segítségével sima tésztává dagasztjuk. A tésztából cipót formázunk, és konyharuhával letakarva 1-2 órán át meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt, kiborítjuk egy lisztezett nyújtódeszkára, és kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, a közepüket pedig egy kisebb formával szúrjuk ki.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket egymástól kb. 2-3 cm távolságra, majd előmelegített sütőben, szép aranybarnára sütjük, tepsinként 20 percig. Az idő felénél megfordítjuk a fánkokat, hogy mindkét felük egyenletesen megsüljön.
- A még meleg fánkok egyik felét előszöra tejbe, majd a fahéjas porcukorba mártjuk. Még melegen fogyasszuk!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 483
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 37181
- Feltöltés dátuma: 2011. július 20.
Ajánló
Aki nem szereti a fahéjas-cukrot - mint ahogyan én sem rajongok érte - az bátran kipróbálhatja, ha a karikákat olvasztott étcsokiba mártogatja. Ebben az esetben viszont nem kell hogy forróak legyenek a fánkok elég ha langyosra hűtjük, hiszen a csoki különben lefolyna róla:); de lekvárral is nagyon finom (házi ribizli- meggy -és baracklekvárral próbáltam ki) A csokimázhoz kb. 70 g étcsokit, 50 g vajat, 1ek porcukrot és 2 ek tejet gőz felett kell megolvasztani, és ebbe mártogatni a karikákat!:) Ebből az adagból kb. 20-25 db lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A fánk, egy olyan megunhatatlan finomság, amit sokféleképpen el lehet készíteni, mind formáját, mind ízét tekintve. Sajnos ennek általában a velejárója az olajszag, ami nem minden esetben a barátunk. DE, találtam egy receptet, ami nagyon megtetszett, pont azért, mert ezt sütőben kell megsütni. Rögtön neki is álltam megcsinálni ma ebédre, gondoltam, lesz ami lesz. Hát íme a végeredmény; nagyon finom, ropogós lett, és a lakásban a fánkok illatát éreztem, nem pedig az olajét:)