r
Nosalty Logó

Sütőben sült fánkok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
doritol
Sütőben sült fánkok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 214 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.6 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 2289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és elfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadunk fél evőkanál cukrot és az élesztőt elkeverjük benne, kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A maradék tejben felolvasztjuk a vajat. A tojást villával enyhén felverjük.
  2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, szerecsendiót, a felvert tojást, a vajas és az élesztős tejet, majd robotgép segítségével sima tésztává dagasztjuk. A tésztából cipót formázunk, és konyharuhával letakarva 1-2 órán át meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, kiborítjuk egy lisztezett nyújtódeszkára, és kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, a közepüket pedig egy kisebb formával szúrjuk ki.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket egymástól kb. 2-3 cm távolságra, majd előmelegített sütőben, szép aranybarnára sütjük, tepsinként 20 percig. Az idő felénél megfordítjuk a fánkokat, hogy mindkét felük egyenletesen megsüljön.
  5. A még meleg fánkok egyik felét előszöra tejbe, majd a fahéjas porcukorba mártjuk. Még melegen fogyasszuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 483
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 37181
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 20.

Ajánló

Aki nem szereti a fahéjas-cukrot - mint ahogyan én sem rajongok érte - az bátran kipróbálhatja, ha a karikákat olvasztott étcsokiba mártogatja. Ebben az esetben viszont nem kell hogy forróak legyenek a fánkok elég ha langyosra hűtjük, hiszen a csoki különben lefolyna róla:); de lekvárral is nagyon finom (házi ribizli- meggy -és baracklekvárral próbáltam ki) A csokimázhoz kb. 70 g étcsokit, 50 g vajat, 1ek porcukrot és 2 ek tejet gőz felett kell megolvasztani, és ebbe mártogatni a karikákat!:) Ebből az adagból kb. 20-25 db lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőben sült fánkok
doritol 15 recept

A fánk, egy olyan megunhatatlan finomság, amit sokféleképpen el lehet készíteni, mind formáját, mind ízét tekintve. Sajnos ennek általában a velejárója az olajszag, ami nem minden esetben a barátunk. DE, találtam egy receptet, ami nagyon megtetszett, pont azért, mert ezt sütőben kell megsütni. Rögtön neki is álltam megcsinálni ma ebédre, gondoltam, lesz ami lesz. Hát íme a végeredmény; nagyon finom, ropogós lett, és a lakásban a fánkok illatát éreztem, nem pedig az olajét:)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...