Suska diós csokitorta
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
25g dió164 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Krém
-
17g tojássárgája54 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
-
8g tej5 kcal
-
21g vaj149 kcal
Máz
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
4g margarin30 kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
400g tojásfehérje208 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
300g dió1962 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Krém
-
200g tojássárgája644 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g tej56 kcal
-
250g vaj1793 kcal
Máz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g margarin359 kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
19.6g tojásfehérje10 kcal
-
14.7g porcukor57 kcal
-
14.7g dió96 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
Krém
-
9.8g tojássárgája31 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
4.9g étcsokoládé27 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
4.9g tej3 kcal
-
12.2g vaj88 kcal
Máz
-
4.9g étcsokoládé27 kcal
-
2.4g margarin18 kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.4 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.6 g
Zsír
-
Összesen 557.5 g
-
Telített zsírsav 209 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 147 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 172 g
-
Koleszterin 2724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5319.4 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 879 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 836 mg
-
Foszfor 2401 mg
-
Nátrium 898 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 712.3 g
-
Cukor 611 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 523.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2889 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 436 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 622 micro
-
Kolin: 1820 mg
-
Retinol - A vitamin: 2804 micro
-
α-karotin 90 micro
-
β-karotin 964 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2285 micro
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Hozzávalók
Tészta
-
10 db tojásfehérje
-
30 dkg porcukor
-
2 evőkanál finomliszt
Krém
-
10 db tojássárgája
-
20 dkg cukor
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 dl tej
Máz
-
10 dkg étcsokoládé
-
5 dkg margarin
Elkészítés
Tészta
- A megtisztított diót sütőben kicsit megpirítjuk, majd éles késsel apróra vagdaljuk. (Nem daráljuk, darabos kell, hogy maradjon.)
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy tálban a porcukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a vagdalt diót és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet.
- A masszát elfelezzük, majd sütőpapíros tepsiben, 150 C fokra előmelegített sütőben, külön-külön két tésztalapot szárítunk. Amikor megsült (tűpróbával ellenőrizzük), kifordítjuk a formából, majd hagyjuk a lapokat kihűlni.
Krém
- A tojássárgákat kikeverjük a cukorral.
- Egy edényben feltesszük melegedni a tejet. Folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a tojásos masszát, hozzáadjuk a lisztet és végül a csokoládét. Lassú tűzön krémmé főzzük. Levesszük a tűzről és kihűtjük.
- Miután teljesen kihűlt a krém, belekeverjük a kihabosított vajat.
- A tortalapokat (ízlés szerint, még félbe is szelhetjük mindkét piskótát, hogy négy vékony tésztalapot kapjunk) megtöltjük a krémmel. Díszítéshez tegyünk félre egy keveset a csokikrémből.
Máz
- Az étcsokit (gőzfürdő felett) összeolvasztjuk a margarinnal. Befedjük a mázzal a torta tetejét. Majd hideg helyre tesszük a sütit, és hagyjuk a csokitetőt megdermedni.
- A maradék krémet habzsákba töltve díszítjük a torta tetejét, és bevonjuk az oldalát.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2675
- Feltöltés dátuma: 2016. február 07.
Ajánló
A legegyszerűbb diólapos csokitorta minden csokifüggő kedvence lehet, mivel az extra vékony szárított lapok hagyják érvényesülni a csokoládékrém ízét. Minden ünnepi családi eseményt, vagy baráti összejövetelt megédesíthetünk vele. A krémbe keverhetünk egy evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport is, ha sötétebb színű és étcsokisabb ízvilágú tortakrémre vágyunk. A díszítéshez pedig használhatjuk, a csokimáz elhagyásával, pusztán a krémet is. Tetejét cicomázhatjuk még egész diószemekkel stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nagyim, mint sütifelelős, sokszor koronázta meg szüleim baráti összejöveteleit ezzel a roppant egyszerű receptből készült tortával. A számomra sok gyermekkori emléket idéző süteményt (állítólag) susogósan ropogó tésztája miatt keresztelték Suska tortának, amit nagymamám mindig a kertben termett dióból, és csupa szívből sütött a társaságnak. Apukám nagy kedvence ez az édesség, így az ő kívánságára (mama receptjének útmutatásait szigorúan követve) én is igyekszem ünnepi asztalra varázsolni a régi ízeket.