Sültpaprika-krémleves 2.
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
120g kápia paprika26 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
250g szárnyas alaplé18 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
480g kápia paprika102 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
1000g szárnyas alaplé70 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
21.9g kápia paprika5 kcal
-
8.2g vöröshagyma3 kcal
-
18.2g burgonya11 kcal
-
45.6g szárnyas alaplé3 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.6g tejföl7 kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1012.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 817 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 203.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 1626 micro
-
β-crypt 482 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4048.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 401 mg
-
Nátrium 3268 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 813.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 724 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 583 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 6503 micro
-
β-crypt 1929 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 239 micro
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 88 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 közepes db burgonya
-
1 l szárnyas alaplé
-
5 ek olívaolaj
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 ek tejföl
Elkészítés
- A paprikákat grillserpenyőben addig sütjük, míg minden oldaluk fekete nem lesz. Ezt követően alufóliába csomagoljuk 10 percig, így könnyen eltávolíthatjuk a sültpaprikahéjakat.
- A megtisztított sültpaprikáknak eltávolítjuk a magjait és az ereit is, majd kisebb darabokra szeleteljük fel őket.
- A hagymát és burgonyát megtisztítjuk, kockákra szeleteljük, majd olívaolajon a kakukkfűággal együtt elkezdjük dinsztelni. (A hagymát és a burgonyakockákat együtt feltehetjük dinsztelni, nem szükséges külön.)
- 5-6 perc dinsztelés után hozzáadjuk a szeletelt sültpaprikát, és további 8-10 percig dinszteljük, majd felöntjük húslevessel és 20 percig főzzük a levest.
- A tűzről levéve kivesszük a kakukkfűágat, hozzákeverjük a tejfölt, és botmixer segítségével turmixoljuk a levest. Ezt követően még egyszer melegítjük, de nem forraljuk a krémlevest.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6508
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 11.
Ajánló
Tálalhatjuk tejföllel, pirított zsemlekockával, pirított mandulával, friss kakukkfűvel. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Magyarországtól délre, délkeletre fekvő több ország konyhájában is megtalálható az egészben sült vastaghúsú paprika felhasználása. Többféle saláta, krém (pl.: zakuszka, ajvár), leves készíthető belőle. Az országhatár mentén, az egymás közelében élő népek nem csak nyelvükben, dalaikban, hanem étkezési szokásaikban, konyhaművészetükben is hatnak egymásra. Ennek az egymásra hatásnak, és a fenti országokban tett utazásoknak köszönhetően a magyar konyhákban is gyakran készítenek egészben sült paprikát, amely többféleképpen felhasználható. A paprika kinti grillsütőn, grillserpenyőben vagy akár sütőben is megsüthető. Jellemzően vastag húsú pirospaprikát használnak sütésre, de változatosabbá téve az elkészítendő ételt, más színű paprika is süthető. Sültpaprikából nemcsak salátát, különféle krémeket, hanem finom, üdítő levest is készíthetünk. Hidegen, melegen egyaránt fogyaszthatjuk. A recept a Kifőztük 6. számában jelent meg. Az újság ingyenesen letölthető erről az oldalról.