r
Nosalty Logó

Sült zöldgombóc hússal töltve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sült zöldgombóc hússal töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    116.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    401 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4559 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9986 micro
Összesen 1786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.8 g

Zsír

  • Összesen
    466.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8122.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    617 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    4796 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1607 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    186 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    1605 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    936 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18237 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39945 micro
Összesen 7147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1401 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A meghámozott krumplit kockára darabolva megfőzzük, majd levét leszűrjük, és összetörjük. Hagyjuk hűlni.
  2. Ha már csak langyos, hozzáadjuk a tojást, sót , 2 gerezd zúzott fokhagymát, a levétől alaposan kinyomkodott spenótot, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy könnyen gyúrható, de nem ragadós tésztát kapjunk, ez kb 50-60 dkg.
  3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, megpirítjuk kevés olajon, majd beletesszük a darált húst, fokhagymát apróra vágva, fűszerezzük, és megpároljuk, ne maradjon alatta lé. (Ízlés szerinttehetünk bele egy kevés zöldségzöldet is.)
  4. A tésztát elnyújtjuk 1-1,5 cm vastagra, és kb. 5x5 kockákra vágjuk. Közepükbe teszünk a darált húsos töltelékből 1 teáskanálnyit (nekem ennyi fért bele úgy, hogy össze is tudjam csomagolni), és összecsomagoljuk.
  5. Bő forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1468
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Ajánló

Illik mellé bármilyen szósz, mártás, a képen látható változathoz épp sajtmártás volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is újításaim egyike.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...