r
Nosalty Logó

Sültspárga-krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Sültspárga-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1160 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2088 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3329 micro
Összesen 1160 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A már letört végű spárgaszálakat és a felkockázott burgonyát sütőpapírra tesszük. Alaposan sózzuk-borsozzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal, és az egészet összeforgatjuk.
  2. 200 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt készre sütjük a spárgát és a burgonyát, közben pedig nekiállunk a leves alapjának is. (Pár szem spárgatetőt érdemes félretenni a tálaláshoz.)
  3. A vajat egy fazékban megolvasztjuk, majd rádobjuk a póréhagymát és a reszelt fokhagymát. Sózzuk-borsozzuk, és üvegesre pároljuk.
  4. Amikor már picit megpirult a hagymánk, hozzáadjuk a sütőben megsütött spárgát és burgonyát (ezzel sűrítjük), majd felöntjük épp csak annyi alaplével, amennyi ellepi a zöldségeket.
  5. Végül hozzáadjuk a mascarponét is, majd botmixerrel vagy turmixgép segítségével tökéletesen krémesre turmixoljuk.
  6. A kész krémlevest tálkákba merve, kevés tejszínnel, snidlinggel és sült spárgával díszítve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3842
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 15.

Ajánló

A spárgák letört szárát ne dobjuk ki, hanem főzzünk belőle finom alaplevet egy-két répa, egy kis fej hagyma és pár gerezd fokhagyma hozzáadásával (de bármilyen leveszöldség mehet még bele). Ezt bármilyen receptbe használhatjuk, ami alaplevet ír, de a legtutibb, ha magához a spárgakrémleveshez használjuk fel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sültspárga-krémleves
Rosanics Petra 351 recept

Lassan teljes gőzzel robog be ajtónkon a spárgaszezon, ez a selymesen lágy krémleves pedig méltó ünneplése ennek a nemes zöldségnek. A recept titka, hogy a spárgát nem hagymás alapon pirítjuk le, hanem sütőben sütjük meg, így sokkal jobban érvényesül az íze a levesben a turmixolás után. Sűríteni pedig továbbra sem szeretünk liszttel, épp ezért ebbe a levesbe is egy szem krumplit rejtettünk, ami önmagában elvégzi a munka oroszlánrészét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...