Sült lazac borsmártással és burgonyapürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
fagyufa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
6g zöldbors15 kcal
-
2 kcal
-
4 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
29 kcal
-
200g lazac254 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10g medvehagyma14 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
1057
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
12g zöldbors30 kcal
-
3 kcal
-
8 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
57 kcal
-
400g lazac508 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g tej112 kcal
-
20g medvehagyma28 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
2111
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
0.8g zöldbors2 kcal
-
0.3g dijoni mustár0 kcal
-
0.6g worcestershire-szósz0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
12.6g alaplé1 kcal
-
6.3g főzőtejszín8 kcal
-
0.9g étkezési keményítő4 kcal
-
25.2g lazac32 kcal
-
31.4g burgonya18 kcal
-
6.3g vaj45 kcal
-
12.6g tej7 kcal
-
1.3g medvehagyma2 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
Összesen
132
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 69.7 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1848.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 721 mg
-
Nátrium 665 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 362.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 531 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 871 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 520 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
1057
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.5 g
Zsír
-
Összesen 139.4 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 477 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3697.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 539 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 1443 mg
-
Nátrium 1329 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 725.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1062 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 1742 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 472 mg
-
Retinol - A vitamin: 1040 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
2111
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
-
12 g zöldbors
-
1 tk dijoni mustár
-
1 ek worcestershire-szósz
-
2 dkg vaj
-
2 dl alaplé
-
1 dl főzőtejszín
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
40 dkg lazac
-
50 dkg burgonya
-
2 dl tej
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- Burgonyát megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, vajjal, tejjel és 1 ek medvehagymapürével lágy állagúvá keverjük.
- A zöldbors egy részét összetörjük, a másik felét egészben hagyjuk, egy edényben vajat hevítünk, és beletesszük a borsot, amikor elkezd pattogni, felöntjük az alaplével, beletesszük a mustárt és a worcestershire-szószt, és felére besűrítjük. Felöntjük a tejszínnel, és habverővel kevergetve hozzáadagoljuk a keményítőt, akkor jó, amikor lágyan folyós.
- Lazacot megmossuk, szálkátlanítjuk, és a bőrről a pikkelyeket eltávolítjuk.
- Egy teflon edényben olívaolajat hevítünk, a lazacról leitatjuk a vizet, és bőrös felével a teflonba rakjuk, kézzel jól lenyomkodjuk, hogy egyenletesen süljön meg a bőre, ezzel egy időben a tüzet legalább felére mérsékeljük, és így sütjük 3-4 percig, majd óvatosan megfordítjuk, szintén 3-4 percig, nem kell tovább, mert nagyon kiszáradhat.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 12268
- Feltöltés dátuma: 2012. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
fagyufa
13 recept
Imádom a medvehagymát, mindig gond volt a tavaszi medvehagyma mérgezésem, annyit ettem belőle mindig, hogy a fülemen is medvehagyma folyt. Ekkor kaptam egy praktikus ötletet, sóval turmixoljam le, és fagyasszam, azóta a fagyasztóbol az év bármely időszakában tudom használni.