r
Nosalty Logó

Sült lazac borsmártással és burgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
fagyufa
Sült lazac borsmártással és burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1848.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    871 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    139.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3697.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    1742 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1040 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 2111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Burgonyát megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, vajjal, tejjel és 1 ek medvehagymapürével lágy állagúvá keverjük.
  2. A zöldbors egy részét összetörjük, a másik felét egészben hagyjuk, egy edényben vajat hevítünk, és beletesszük a borsot, amikor elkezd pattogni, felöntjük az alaplével, beletesszük a mustárt és a worcestershire-szószt, és felére besűrítjük. Felöntjük a tejszínnel, és habverővel kevergetve hozzáadagoljuk a keményítőt, akkor jó, amikor lágyan folyós.
  3. Lazacot megmossuk, szálkátlanítjuk, és a bőrről a pikkelyeket eltávolítjuk.
  4. Egy teflon edényben olívaolajat hevítünk, a lazacról leitatjuk a vizet, és bőrös felével a teflonba rakjuk, kézzel jól lenyomkodjuk, hogy egyenletesen süljön meg a bőre, ezzel egy időben a tüzet legalább felére mérsékeljük, és így sütjük 3-4 percig, majd óvatosan megfordítjuk, szintén 3-4 percig, nem kell tovább, mert nagyon kiszáradhat.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12268
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült lazac borsmártással és burgonyapürével
fagyufa 13 recept

Imádom a medvehagymát, mindig gond volt a tavaszi medvehagyma mérgezésem, annyit ettem belőle mindig, hogy a fülemen is medvehagyma folyt. Ekkor kaptam egy praktikus ötletet, sóval turmixoljam le, és fagyasszam, azóta a fagyasztóbol az év bármely időszakában tudom használni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...