Sült joghurttorta házi eperöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bacver
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
A linzertésztához (22 cm-es)
-
5g porcukor19 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A linzertésztához (26 cm-es)
-
7g porcukor25 kcal
-
13g vaj93 kcal
-
20g finomliszt71 kcal
A krémhez (22 cm-es)
A krémhez (26 cm-es)
Az eperöntethez
Összesen
949
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
A linzertésztához (22 cm-es)
-
30g porcukor116 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
A linzertésztához (26 cm-es)
-
39g porcukor151 kcal
-
78g vaj559 kcal
-
117g finomliszt426 kcal
A krémhez (22 cm-es)
A krémhez (26 cm-es)
Az eperöntethez
Összesen
5691
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
A linzertésztához (22 cm-es)
-
0.9g porcukor4 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
A linzertésztához (26 cm-es)
-
1.2g porcukor5 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
A krémhez (22 cm-es)
A krémhez (26 cm-es)
-
22.6g joghurt14 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
2.6g citrom0 kcal
Az eperöntethez
-
15.1g eper5 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
1.5g víz0 kcal
Összesen
173
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 893.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.3 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 322.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
949
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.9 g
Zsír
-
Összesen 179.4 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1359 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5361.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 1823 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 2066 mg
-
Nátrium 962 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 943.6 g
-
Cukor 674 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1932.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1674 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 346 mg
-
D vitamin: 223 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 982 mg
-
Retinol - A vitamin: 1651 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1393 micro
Összesen
5691
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
A linzertésztához (22 cm-es)
-
30 g porcukor
-
60 g vaj
-
90 g finomliszt
A linzertésztához (26 cm-es)
-
39 g porcukor
-
78 g vaj
-
117 g finomliszt
A krémhez (22 cm-es)
-
500 g joghurt
-
170 g cukor
-
33 g étkezési keményítő
-
2 db tojás
A krémhez (26 cm-es)
-
750 g joghurt
-
250 g cukor
-
50 g étkezési keményítő
-
3 db tojás
Az eperöntethez
-
500 g eper
-
100 g porcukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 citromból nyert citromlé
-
0.5 dl víz
Elkészítés
A linzertésztához (22 cm-es)
- A lisztet, porcukrot, és a hideg vajat összegyúrjuk.
- Az elkészült tésztát egy kerek tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletes vastagságban (kinyújtani is lehet, és úgy beletenni, ahogy egyszerűbb). Én tettem alá sütőpapírt, biztos, ami biztos...
- 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg egy kis színt kap a teteje.
- Egy nagyobb tálban összekeverjük a natúr joghurtot, a kristálycukrot, az étkezési keményítőt és az egész tojásokat. Belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a fél citrom levét és alaposan összekeverjük kézi habverővel.
- A krémet a már kihűlt, elősütött tésztalapra öntjük (rakjunk a tortaforma alá egy nagyobb tepsit, ha véletlenül kicsit kiszivárogna, ne a sütőbe folyjon), majd rakjuk 170 fokos sütőbe (légkeverés nélkül!), és süssük 40 percig. (Az enyém 70 percig sült, mivel nagyobb volt).
- Ha megsült, hagyjuk kihűlni, és legalább 2 órára rakjuk a hűtőbe. Hidegen kínáljuk!
- Eperöntet: a megmosott epreket 4 felé vágjuk, és egy közepes méretű lábosba tesszük. A porcukrot és a citrom levét hozzáöntjük, jól összekeverjük, majd lefedjük, és fél órát állni hagyjuk.
- Ezután fedő nélkül felforraljuk, és 5 percig főzzük. Az étkezési keményítőt fél dl hideg vízben elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett az eperhez öntjük, amint besűrűsödött levesszük a tűzről. Kész! (2-3 hétig eláll a hűtőben.)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22/26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 43275
- Feltöltés dátuma: 2012. június 21.
Ajánló
Más gyümölcsös öntettel is nagyon finom lehet, vagy esetleg friss szezonális gyümölcsökkel megpakolva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
bacver
10 recept
Már régóta szemeztem ezzel a tortával, egy másik receptes oldalon bukkantam rá. Végre adódott rá alkalmam, hogy elkészítsem. Az alaprecept 22 cm-es tortaformára szól, nekem pedig 26 cm-esem van, így növeltem a mennyiségeket, ezt írtam le zárójelben mindegyik alapanyag után. Nagyon finom, hűsítő nyári édesség. És ráadásul egyszerű is elkészíteni. Az eperöntetet én gondoltam ki hozzá, de magában is nagyon ízletes. A leginkább sajttortára hasonlít az íze, aki azt szereti, ezt mindenképpen próbálja ki! A fénykép háttere és a tányér nem a legszebb, de nem otthon készült a kép, és az adott körüményekkel kellett megelégednem...