Sült édesburgonya
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
grill
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 100.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 919 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 11028 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
111
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1029.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 500.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4594 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 55138 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
557
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 510 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 6126 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
-
5 db édesburgonya
Elkészítés
- Közepes méretű nyers édesburgonyát vegyünk, de ha csak nagyok vannak, azzal sincs gond, csak tovább kell sütni.
- Először is kefével vagy szivaccsal jól dörzsöljük le a héját, mossuk meg alaposan.
- Előmelegített sütőben, 250 fokon süssük 25-30 percig. Akkor sült át rendesen, ha a villával simán át tudjuk szúrni, és érezzük, hogy puha a belseje. Ha nem sült át rendesen, még 5 percig süssük tovább.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 51189
- Feltöltés dátuma: 2014. július 13.
Ajánló
Köretként is fogyasztható, akár grill partin is, vágjuk vastagabb karikákra, és úgy süssük meg rácson, így mindkét fele karamellásra pirul. Melegen és hidegen is kiváló, akár desszertként is ehetjük, de ne este, lefekvés előtt:-))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Az édesburgonya vagy más nevén batáta fogyasztása nagyon elterjedt Japánban. Télen sütödékben is sütik, úgy, mint nálunk a sült gesztenyét. Omlós, édes és nagyon finom. Otthon is elkészíthető, fogyózók is fogyaszthatják, ha marad, én süteménybe használom fel, így cukormentes és édes lesz.