Sült csirkemáj almaszósszal, zelleres krumplipürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
819
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
3278
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
92
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 677 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1625.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 703 mg
-
Nátrium 593 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 514.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 5963 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1068 micro
-
Kolin: 385 mg
-
Retinol - A vitamin: 5943 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 70 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
819
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.3 g
Zsír
-
Összesen 175.8 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2708 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6500.3 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 390 mg
-
Kálcium 450 mg
-
Vas 71 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 2810 mg
-
Nátrium 2372 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.3 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 2056.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 23851 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 116 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 323 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4270 micro
-
Kolin: 1541 mg
-
Retinol - A vitamin: 23774 micro
-
α-karotin 77 micro
-
β-karotin 755 micro
-
β-crypt 153 micro
-
Likopin 280 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
3278
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 659 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 657 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 8 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A májhoz
- A püréhez a krumplit és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
- Miután megfőtt, áttörjük a zelleres krumplit, vajjal és tejjel összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk.
- Az almaszószhoz az almákat meghámozzuk, szeletekre, majd kis cikkekre vágjuk, amelyeket a vajon elkezdjük párolni.
- 5 perc párolás után megszórjuk keményítővel, felöntjük húslevessel és 1-2 dl vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral és ciromlével.
- Ezután mérsékelt tűzön 20-25 percig főzzük, és végül ízlés szerint 2-4 ek tejfölt keverünk hozzá.
- A szárazra törölt csirkemájakat bő zsírban 4-5 perc alatt kisütjük, úgy, hogy ne legyen kemény. Sütés után sózzuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11250
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kissé száraz és karakteres ízű sült csirkemáj harmonikus kísérője az almaszósz és a zellergumóval megbolondított krumplipüré. (A csirkemáj helyett természetesen kacsa- és libamájjal is készíthetjük.) Aki még nem kóstolta ezt a párosítást, annak bátran tudom ajánlani.