r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb krumlipürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Misi apa
Sült csirkecomb krumlipürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkecombhoz

A krumplipüréhez

Összesen 1089 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkecombhoz

A krumplipüréhez

Összesen 4357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkecombhoz

A krumplipüréhez

Összesen 96 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5977 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    4930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 1089 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.3 g

Zsír

  • Összesen
    274 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23908.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    2493 mg
  • Nátrium
    19720 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2069.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1257 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1817 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1979 micro
Összesen 4357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    112 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A krumplipüréhez

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk (tokok, pihék stb), alaposan átöblítjük, majd papírtörlővel leitatjuk.
  2. A comboknál az inakat elvágjuk a porcoknál (ezt csak azért, mert így sütés után gusztusosabb).
  3. A fűszereket összekeverjük egy tálba, és a combokat alaposan bedörzsöljük vele.
  4. Előveszünk egy méretes tepsit és belefektetjük a combokat, a tetejére rárakjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, cikkre vágott paradicsomot, és szintén cikkekre vágott paprikát, továbbá a fokhagymagerezdeket héjastól.
  5. Ezt követően 4-5 ek kacsazsírt rakunk a tetejére, és elmorzsolunk rajta egy húsleveskockát.
  6. Lefedjük alufóliával jó szorosan, és 250 fokra felmelegített sütőben 45 percig pároljuk, míg a hús meg nem puhul.
  7. Amikor a hús már puha, levesszük róla a fóliát és visszatesszük a sütőbe 220 fokra, kb 35 percre, de legalább addig, míg szép piros nem lesz és vissza nem sült a zsírjára.
  8. Félúton szedjük le róla a paprikát, vöröshagymát, paradicsomot, mert csak meg fog égni.
  9. Időnként locsolgassuk a szaftjával.
  10. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, majd alaposan átmossuk, beleöntjük egy fazékba, hozzáadjuk a sót, és puhára főzzük.
  11. Leöntjük róla a vizet és gyorsan hozzákockázzuk a vajat, majd gépi habverővel áttörjük, és jól összekeverjük csomómentesre (ha elég puha a krumpli, akkor megy a géppel). A tejet megmelegítjük és apránként hozzákeverjük (aki hígabban szereti, több tejet is önthet hozzá).
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6019
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Misi apa 7 recept

Ez egy régi családi recept, nagyon szeretjük, mert viszonylag gyorsan elkészíthető és laktató, de nem utolsó sorban nagyon finom!

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...