r
Nosalty Logó

Sült csirke narancsos szósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sült csirke narancsos szósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

675
Kalória
50.7g
Fehérje
22.6g
Szénhidrátok
41g
Zsír
188.9g
Víz
204g
Koleszterin
122.5mg
Rost
15.3g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 675 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2698 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    188.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 675 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.8 g

Zsír

  • Összesen
    163.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2980.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    755.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 2698 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. Természetesen a kibelezett, megmosott és sütésre előkészített csirkével indítunk.
  2. Az összekevert sót, borsot és fokhagymaport beledörzsöljük a csirke bőrébe, bőre alá és belsejébe.
  3. Olajozzuk meg a tepsit, tegyük rá a csirkét mellével lefelé, fedjük le alufóliával.
  4. Tegyük be a sütőbe, süssük (pároljuk) 45-50 percig.
  5. A csirkét kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, és megszurkáljuk, hogy a hús átpuhult-e.
  6. A narancsos szószból kenjünk rá a csirke bőrére.
  7. Ezek után a csirkét visszatesszük a sütőbe, és piros ropogósra sütjük.
  8. Ennek az ételnek az a lényege, hogy a narancsos szószt a a husi tetejére kell önteni, így adja meg a narancsos ízt. Tehát a szószt egy kiöntő csészében tálaljuk, és mindenki annyit önt a saját csirkedarabjára, amennyit szeretne.
  9. Szósz elkészítése:
  10. Kis tálba tesszük a keményítőt, és adagolva hozzáadjuk a narancslét, simára keverjük.
  11. Ezek után hozzáadjuk a cukrot, lereszelt narancshéjat, citromlét, és jól elkeverjük.
  12. Átöntjük egy kis lábasba. Majd lassú tűzön, folyamatosan keverve, sűrűvé főzzük.
  13. Tűzhelyről levesszük, és hagyjuk hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Eredetileg narancsos kacsának indult, de a kacsa nagyon drága volt, így a csirkét vettem. A páromnak nagyon ízlett. Legközelebb egészben sült mellehússal tálaljuk majd a narancsos szószt.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Legegyszerűbb pizzatészta

A lehető leggyorsabb és legegyszerűbb pizzatészta receptje következik most, amire mondhatnánk, hogy New York-i stílusú, de igazából bármelyik városban megállja a helyét. Tésztája ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!