Sült csirke narancsos szósszal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
400g csirke585 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
15g barna cukor57 kcal
-
29 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
675
kcal
- 17% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1600g csirke2339 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
60g barna cukor228 kcal
-
114 kcal
-
30g narancslé14 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Összesen
2698
kcal
- 17% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
92.5g csirke135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
3.5g barna cukor13 kcal
-
1.7g étkezési keményítő7 kcal
-
1.7g narancslé1 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
Összesen
156
kcal
- 17% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 745.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 188.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
675
kcal
- 17% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202.8 g
Zsír
-
Összesen 163.9 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2980.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1612 mg
-
Nátrium 782 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.3 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 755.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 449 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 653 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
2698
kcal
- 17% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Természetesen a kibelezett, megmosott és sütésre előkészített csirkével indítunk.
- Az összekevert sót, borsot és fokhagymaport beledörzsöljük a csirke bőrébe, bőre alá és belsejébe.
- Olajozzuk meg a tepsit, tegyük rá a csirkét mellével lefelé, fedjük le alufóliával.
- Tegyük be a sütőbe, süssük (pároljuk) 45-50 percig.
- A csirkét kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, és megszurkáljuk, hogy a hús átpuhult-e.
- A narancsos szószból kenjünk rá a csirke bőrére.
- Ezek után a csirkét visszatesszük a sütőbe, és piros ropogósra sütjük.
- Ennek az ételnek az a lényege, hogy a narancsos szószt a a husi tetejére kell önteni, így adja meg a narancsos ízt. Tehát a szószt egy kiöntő csészében tálaljuk, és mindenki annyit önt a saját csirkedarabjára, amennyit szeretne.
- Szósz elkészítése:
- Kis tálba tesszük a keményítőt, és adagolva hozzáadjuk a narancslét, simára keverjük.
- Ezek után hozzáadjuk a cukrot, lereszelt narancshéjat, citromlét, és jól elkeverjük.
- Átöntjük egy kis lábasba. Majd lassú tűzön, folyamatosan keverve, sűrűvé főzzük.
- Tűzhelyről levesszük, és hagyjuk hűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 16799
- Feltöltés dátuma: 2010. március 28.
Ajánló
Köretnek zöldséges rizst ajánlok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Eredetileg narancsos kacsának indult, de a kacsa nagyon drága volt, így a csirkét vettem. A páromnak nagyon ízlett. Legközelebb egészben sült mellehússal tálaljuk majd a narancsos szószt.