r
Nosalty Logó

Sült barack vanília fagylalttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült barack vanília fagylalttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1397 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 351 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    327 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 1397 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és a külső, domború oldalából középen levágunk egy kicsit, hogy a tányéron tálaláskor megálljon, ne billegjen.
  2. Egy kis serpenyőben a vajat a barna cukorral megolvasztjuk.
  3. Beledobjuk a barackokat, megforgatjuk, hőkezeljük, kivesszük és a tányérok közepére helyezzük őket.
  4. A serpenyőben maradt olvasztott cukorhoz adunk 1 dl vizet és tovább melegítjük. Folyamatos kevergetés mellett sűrű karamellt készítünk belőle.
  5. A barackok közepébe 1-1 kisebb fagyigombócot kanalazunk.
  6. A barackok tetejét és a tányért a karamellel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7094
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Annak ellenére, hogy nem túl bonyolult, meglepően érdekes és finom. Karamellrajongóknak kifejezetten ajánlott. Ők akár készíthetik dupla mennyiségű vaj, cukor és víz felhasználásával a tobzódás érdekében. Ha valaki nekilát, azt érdemes számításba venni, hogy a különböző hőmérsékletek találkozása miatt nagyon kell igyekezni, hogy az elkészítés és a tálalás között minimális idő teljen el, ezért inkább alacsonyabb létszámú társaság esetében érdemes kipróbálni. Recept forrása Bereznay Tamás Süteményeskönyve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...