Sült barack vanília fagylalttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
127g őszibarack48 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
25g víz0 kcal
-
125g vanília fagylalt238 kcal
Összesen
351
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
508g őszibarack190 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
100g víz0 kcal
-
500g vanília fagylalt950 kcal
Összesen
1397
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
43.9g őszibarack16 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
2.6g barna cukor10 kcal
-
8.6g víz0 kcal
-
43.2g vanília fagylalt82 kcal
Összesen
120
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 134.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
351
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 532.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211 g
-
Cukor 190 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 536.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 822 micro
-
β-crypt 327 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 444 micro
Összesen
1397
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
-
2 dkg vaj
-
3 ek barna cukor
-
1 dl víz
-
50 dkg vanília fagylalt
Elkészítés
- A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és a külső, domború oldalából középen levágunk egy kicsit, hogy a tányéron tálaláskor megálljon, ne billegjen.
- Egy kis serpenyőben a vajat a barna cukorral megolvasztjuk.
- Beledobjuk a barackokat, megforgatjuk, hőkezeljük, kivesszük és a tányérok közepére helyezzük őket.
- A serpenyőben maradt olvasztott cukorhoz adunk 1 dl vizet és tovább melegítjük. Folyamatos kevergetés mellett sűrű karamellt készítünk belőle.
- A barackok közepébe 1-1 kisebb fagyigombócot kanalazunk.
- A barackok tetejét és a tányért a karamellel díszítjük.
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7094
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Annak ellenére, hogy nem túl bonyolult, meglepően érdekes és finom. Karamellrajongóknak kifejezetten ajánlott. Ők akár készíthetik dupla mennyiségű vaj, cukor és víz felhasználásával a tobzódás érdekében. Ha valaki nekilát, azt érdemes számításba venni, hogy a különböző hőmérsékletek találkozása miatt nagyon kell igyekezni, hogy az elkészítés és a tálalás között minimális idő teljen el, ezért inkább alacsonyabb létszámú társaság esetében érdemes kipróbálni. Recept forrása Bereznay Tamás Süteményeskönyve.