Stefánia vagdalt Timitől
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
51.9g darált sertéshús94 kcal
-
11.2g zsemle31 kcal
-
11.4g tojás14 kcal
-
24.9g főtt tojás39 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.3 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1011.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 159.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 340 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.3 g
Zsír
-
Összesen 94.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4047.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 434 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 1805 mg
-
Nátrium 1367 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 639.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 537 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 378 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 1359 mg
-
Retinol - A vitamin: 535 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1405 micro
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Hozzávalók
-
50 dkg darált sertéshús
-
2 db tojás
-
4 db főtt tojás
-
ételízesítő ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Feltesszük főni a négy tojást, kemény tojás lesz belőlük tíz perc alatt.
- Egy tálba vizet engedünk, és beleáztatjuk a szikkadt zsemléket. Ha már jól átáztak, akkor két kezünkkel alaposan kinyomkodjuk belőlük a vizet, és a zsemléket a darált húshoz adjuk, amit egy másik tálkába tettünk.
- Hozzáütjük a két tojást, az összezúzott fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezzük, ha szükséges, egy kevés zsemlemorzsát is szórunk bele.
- A sütőzacskót kinyitjuk, és a massza felét rúd alakban beletesszük. Két kézzel benyúlunk a zacskóba, és eligazgatjuk a húst, kis mélyedéseket nyomva bele a tojásnak.
- A megfőtt és kicsit lehűtött tojásokat megpucoljuk, és szépen rátesszük egymás mögé őket a húságyra.
- A maradék masszával befedjük, és benedvesített kézzel rudat formálunk az egészből.
- A sütőzacskót a tetejéről levágott csíkkal összekötjük, és egy hústűvel pár helyen beleszúrunk, hogy a gőznek legyen hol kijönnie.
- Ezután már nincs más hátra, mint előmelegített sütőbe tolni a tepsit, és ott is hagyni jó háromnegyed órát. Akkor meg lehet nézni. Ha a közepesnél kicsit alacsonyabb lángra betett hús már barna, akkor valószínűleg a belseje is átsült rendesen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10384
- Feltöltés dátuma: 2011. november 06.
Ajánló
Ha kivesszük a tepsit, nagyon vigyázzunk a zacskó kinyitásánál, forró gőz jön ki belőle! Az elkészült vagdaltat óvatosan átemeljük a vágódeszkára, és hagyjuk, hogy kihüljön. Csak akkor lehet szépen felszeletelni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon szeretjük a fasírtot és a vagdaltat. Kezdő háziasszony koromban sokszor kísérleteztem az őzgerint formába pakolt változattal, de akárhogy vajaztam, zsíroztam vagy olajoztam, az esetek többségében kudarcos lett a végeredmény. Nem mondom, hogy nem fogyott el, de esztétikailag hagyott kivetnivalót maga után a félig sütőformába ragadt vagdaltom. El is ment tőle a kedvem, sokáig nem sütöttem csak fasírtot, amit kis golyóként olajban kisütöttem. Aztán egy barátnőmtől hallottam, hogy Ő bizony mindig sütőzacskóban süti ezt az ételt, és kézzel formázza meg a sütőlapon. Kipróbáltam, és nagyon bejött! Azóta én is így készítem.