r
Nosalty Logó

Spenótos tészta csirkével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Spenótos tészta csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4564 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2882.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    398 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4785 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10350 micro
Összesen 1143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    282.7 g

Zsír

  • Összesen
    192.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11531.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    514 mg
  • Kálcium
    2156 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    804 mg
  • Foszfor
    3530 mg
  • Nátrium
    4448 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2549 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    1593 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1896 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    951 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41399 micro
Összesen 4564 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1713 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Engedjük fel a fagyasztott parajpürét. Aprítsuk fel a csirkemellett közepes kockákra.
  2. Egy nagyobb öntöttvas edénybe vagy serpenyőbe locsoljunk 3 evőkanál olívaolajat vagy vajat. Közepes hőfokon kezdjük el hevíteni, majd azonnal mehet hozzá a kockázott csirkemellfilé. Sózzuk, borsozzuk, tegyük hozzá a mozsárban összetört fokhagymát is. Alaposan keverjük össze, majd lefedve kezdjük el sütni közepes hőfokon. Félidőben vegyük le az edény fedelét és pirítsuk tovább egész addig, amíg a csirke meg nem puhul, egy kissé kérgesre sül (fontos, hogy nem kell ropogósra sütni).
  3. A csirke sütése után tegyünk fel egy nagy fazék, enyhén sós vizet a tészta főzéséhez. Ha lobog a víz, adjuk hozzá a fusillit, majd közepes lángos főzzük al dentére.
  4. Amíg fő a tészta, adjuk a csirkéhez a habtejszínt és a kiolvaszott parajpürét. Keverjük össze, sózzuk, borsozzuk (adhatunk hozzá még 1-2 gerezd zúzott fokhagymát), majd az első forráspontig rotyogtassuk össze. Ritkán fordul elő, hogy a spenótos mártás sűrű lesz (ez függ a spenót rostosságától és a tejszín sűrűségétől), de ha szükséges adjunk hozzá 1-2 evőkanál főzővizet lazítás képpen. A
  5. Ha összerotyogtattuk a spenótot a tejszínnel és a csirkével, adjuk hozzá a megfőtt tésztát is, majd további 3 percig, közepes lángon alaposan forgassuk össze, hogy a tésztát a szósszal, hogy mindenhol befedje a zöld csoda.
  6. Szedjük tányérokra, szórjuk reszelt parmezánnal, tálaljuk olívabogyóval.
  • Receptkönyvben: 419
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 391
  • Össznézettség: 33013
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos tészta csirkével
Hering András 182 recept

A spenótos tészta elkészítése lassan két évtizedes hagyománnyal bír nálunk, a recept első verzióját testvérem, Emese készítette el először nekem. Sokáig szentül megvoltam győződve arról, hogy a receptúra egy korai Stahl Judit könyvből származik, de utánaolvasva, az első könyveiben semmilyen hasonló vagy spenótos tésztára utaló receptet nem találtam, de még a testvérem sem tudott abban megerősíteni, hogy az ismert tévés főzőnő által került az otthoni repertoárunkba a fogás. A spenótos tészta egyébként hibátlanul működik húsmentes verzióban (vegetáriánusok figyelem!), illetve vegán verzióban is növényi tejszínnel is (ennek a receptjét is megtaláljátok a receptgyűjteményemben). És ami a legnagyobb előnye, hogy kihűlve vagy hidegen még finomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...