Spenótos tészta csirkével
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
113g spenót19 kcal
-
181g csirkemellfilé218 kcal
-
125g fusilli tészta464 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
88g olajbogyó102 kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
450g spenót75 kcal
-
725g csirkemellfilé870 kcal
-
500g fusilli tészta1855 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
350g olajbogyó406 kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
18.6g spenót3 kcal
-
30g csirkemellfilé36 kcal
-
20.7g fusilli tészta77 kcal
-
10.3g habtejszín30 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
4.1g parmezán sajt16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
14.5g olajbogyó17 kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.7 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2882.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 539 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 882 mg
-
Nátrium 1112 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 339.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 637 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 398 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 474 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4785 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10350 micro
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 282.7 g
Zsír
-
Összesen 192.3 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 875 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11531.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 514 mg
-
Kálcium 2156 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 804 mg
-
Foszfor 3530 mg
-
Nátrium 4448 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 422.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1359.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2549 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 1593 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 108 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1896 micro
-
Kolin: 831 mg
-
Retinol - A vitamin: 951 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19138 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41399 micro
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 477.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 792 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1713 micro
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Engedjük fel a fagyasztott parajpürét. Aprítsuk fel a csirkemellett közepes kockákra.
- Egy nagyobb öntöttvas edénybe vagy serpenyőbe locsoljunk 3 evőkanál olívaolajat vagy vajat. Közepes hőfokon kezdjük el hevíteni, majd azonnal mehet hozzá a kockázott csirkemellfilé. Sózzuk, borsozzuk, tegyük hozzá a mozsárban összetört fokhagymát is. Alaposan keverjük össze, majd lefedve kezdjük el sütni közepes hőfokon. Félidőben vegyük le az edény fedelét és pirítsuk tovább egész addig, amíg a csirke meg nem puhul, egy kissé kérgesre sül (fontos, hogy nem kell ropogósra sütni).
- A csirke sütése után tegyünk fel egy nagy fazék, enyhén sós vizet a tészta főzéséhez. Ha lobog a víz, adjuk hozzá a fusillit, majd közepes lángos főzzük al dentére.
- Amíg fő a tészta, adjuk a csirkéhez a habtejszínt és a kiolvaszott parajpürét. Keverjük össze, sózzuk, borsozzuk (adhatunk hozzá még 1-2 gerezd zúzott fokhagymát), majd az első forráspontig rotyogtassuk össze. Ritkán fordul elő, hogy a spenótos mártás sűrű lesz (ez függ a spenót rostosságától és a tejszín sűrűségétől), de ha szükséges adjunk hozzá 1-2 evőkanál főzővizet lazítás képpen. A
- Ha összerotyogtattuk a spenótot a tejszínnel és a csirkével, adjuk hozzá a megfőtt tésztát is, majd további 3 percig, közepes lángon alaposan forgassuk össze, hogy a tésztát a szósszal, hogy mindenhol befedje a zöld csoda.
- Szedjük tányérokra, szórjuk reszelt parmezánnal, tálaljuk olívabogyóval.
- Receptkönyvben: 423
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 255
- Össznézettség: 34453
- Feltöltés dátuma: 2022. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
A spenótos tészta elkészítése lassan két évtizedes hagyománnyal bír nálunk, a recept első verzióját testvérem, Emese készítette el először nekem. Sokáig szentül megvoltam győződve arról, hogy a receptúra egy korai Stahl Judit könyvből származik, de utánaolvasva, az első könyveiben semmilyen hasonló vagy spenótos tésztára utaló receptet nem találtam, de még a testvérem sem tudott abban megerősíteni, hogy az ismert tévés főzőnő által került az otthoni repertoárunkba a fogás. A spenótos tészta egyébként hibátlanul működik húsmentes verzióban (vegetáriánusok figyelem!), illetve vegán verzióban is növényi tejszínnel is (ennek a receptjét is megtaláljátok a receptgyűjteményemben). És ami a legnagyobb előnye, hogy kihűlve vagy hidegen még finomabb!