r
Nosalty Logó

Spenótos-sajtos muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csupasüti
Spenótos-sajtos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

24 db-hoz

Összesen 318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

24 db-hoz

Összesen 3820 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

24 db-hoz

Összesen 233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3361 micro
Összesen 318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    130.5 g

Zsír

  • Összesen
    194.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10667.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    2244 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    5297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    1630 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    858 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18304 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40337 micro
Összesen 3820 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2460 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

24 db-hoz

Elkészítés

24 db-hoz

  1. A száraz anyagokat: a lisztet, sütőport, sót keverjük össze egy keverőtálban.
  2. Vegyünk elő egy másik tálat, és ebbe a 3 egész tojást felverjük.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymakrémet, a vöröshagymakrémet, a tejszínt, a sajtot, majd a spenótot is, amit előzőleg kiolvasztottunk és lecsepegtettünk.
  4. Fokozatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket és az olívaolajat.
  5. A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük, és közben kikenjük olívaolajjal a formánkat. Kb. 25-28 perc a sütési ideje. Javaslom a tűpróbát!
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8246
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

Ajánlanék hozzá jól behűtött, kitűnő ír sört :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-sajtos muffin
Csupasüti 59 recept

Ezen a csodálatos napon sok kedves barátom ünnepli a Szent Patrik napját. Így most felbátorodva, a férjem és a fiam kedvére, elkészítettem ezt a különleges, sós muffin finomságot.

Hozzávalók

24 db-hoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...