r
Nosalty Logó

Spenótos palacsinta tükörtojással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Spenótos palacsinta tükörtojással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A tálaláshoz

Összesen 264 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A tálaláshoz

Összesen 1053 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A tálaláshoz

Összesen 122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1338 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1755 micro
Összesen 264 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3015.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    1338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1002 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    387 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5353 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7018 micro
Összesen 1053 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A tálaláshoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd rádobjuk a mosott, leszárított bébispenótot, négy szár újhagyma aprított zöldjét és pici sóval megfonnyasztjuk. Utána átöntjük az egészet egy tálba, vagy rögtön egy turmixgépbe.
  2. Öntsük hozzá először a tejet, hogy lehűtse, aztán üssük rá a tojásokat, szórjuk bele a sót, a lisztet, az aprított medvehagymát, majd dolgozzuk össze a tésztát úgy, hogy a spenót ne maradjon szálas benne.
  3. Alacsony hőfokon, tapadásmentes, kivajazott palacsintasütőben, adagonként, süssük a tésztát úgy, hogy egy-két perc után átforgatjuk, beleütünk egy-egy tojást, erre ráhajtjuk palacsinta széleit, és fedő alatt hagyjuk hogy elkészüljön.

A tálaláshoz

  1. Tálaláskor aprított újhagyma zöldjével, metélőhagymával vagy zöldborsó hajtással tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2272
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 29.

Ajánló

Reggelire, uzsonnára nagyszerű fogás!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc svéd blogger-szakácsomnál láttam ezt a gyönyörűséget, és hazai hozzávalókkal: bébispenóttal, medvehagymával el is készítettem gyorsan. Annyira tavaszi, hogy most van itt az ideje!

Hozzávalók

A palacsintához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...