r
Nosalty Logó

Spenótos muffin diétásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Margó48
Spenótos muffin diétásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1561 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1357 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3080 micro
Összesen 261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7056.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    1683 mg
  • Nátrium
    3724 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    717 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8141 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18477 micro
Összesen 1561 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2146 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A frissen leszedett spenótleveleket több vízben alaposan megmossuk, kinyomkodjuk a vízből, és így mérjük le a 20 dkg-ot, majd apróra daraboljuk.
  2. 1 ek olívaolajon megpároljuk az apróra lereszelt vöröshagymát, rádobjuk a spenótot, 1-2 percig összepároljuk pici sóval, és ráreszeljük a fokhagymát, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  3. A lisztet a szódabikarbónával, a maradék sóval elkeverjük.
  4. A tojásokat robotgéppel kicsit felverjük, hozzátesszük a rizstejet, a lereszelt sajtot, majd a kihűlt parajt, és kissé összekeverjük. Fokozatosan tesszük hozzá az elkevert lisztet és az őrölt gyömbért.
  5. A 12 db-os muffin formát olívaolajjal kikenünk, és belekanalazzuk a kikevert masszát.
  6. Minden muffinra teszünk egy nagy csipet reszelt sajtot.
  7. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt kész van (tűpróba).
  8. Kicsit hagyjuk hűlni a formában, majd 10 perc múlva kiszedjük.
  9. Melegen és hidegen is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4245
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Margó48 53 recept

Vashiányos kismamánknak készítettem, de az egész család ette, úgyhogy meg kell ismételnem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...