r
Nosalty Logó

Spenótos-fetás pita

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Spenótos-fetás pita
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

295
Kalória
10.9g
Fehérje
52.4g
Szénhidrátok
4.7g
Zsír
121.9g
Víz
11.1g
Koleszterin
3.8g
Rost
981.1mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    435 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5064 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10990 micro
Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5231.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    707 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    1726 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    975.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3502 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3481 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1574 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40511 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87919 micro
Összesen 2356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4810 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az olajon feltesszük az apróra vágott hagymát.
  2. Mikor üveges, rátesszük egy pici vízzel a spenótot, ízesítjük sóval, borssal, vegetával és megfőzzük.
  3. Míg ez fő, a liszthez hozzáadjuk a 2 csipet sót, az ecetet és a vizet, összegyúrjuk. Jól nyújtható, de nem túl lágy tésztát kell kapnunk. A vizzel-liszt mennyiséggel lehet játszani.
  4. 4 részre vágjuk a tésztát, és egyenként, vékonyra, kiskésnyi vastagságúra kinyújtjuk őket a tepsi formájára (itt általában nagyobb, kerek tepsiben csináljuk).
  5. Tepsibe tesszük az első tésztát, azt megkenjük olajjal vagy olvasztott margarinnal, majd erre rátesszük a második kinyújtott tésztát, azt is megkenjük olajjal.
  6. Erre egyenletesen ráhalmozzuk a spenótot (ezt kifacsarjuk, ha nagyon leves, de egy kicsi lé maradhat benne).
  7. Kézzel elmorzsoljuk és egyenletesen rászórjuk a spenótra a feta sajtot.
  8. Erre rátesszük a 3. tésztalapot, amit szintén megkenünk olajjal, majd zárjuk a 4. tésztalappal, amit szintén olajozunk.
  9. 180 fokon addig sütjük, míg a felső tésztalap aranybarna nem lesz..

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mikor Görögországba jöttem, nem szerettem a spenótot. Talán ez volt az első spenótos dolog, amit szivesen ettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!