r
Nosalty Logó

Spenótos-fetás pita

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos-fetás pita
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    435 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5064 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10990 micro
Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5231.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    707 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    1726 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    975.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3502 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3481 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1574 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40511 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87919 micro
Összesen 2356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4810 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az olajon feltesszük az apróra vágott hagymát.
  2. Mikor üveges, rátesszük egy pici vízzel a spenótot, ízesítjük sóval, borssal, vegetával és megfőzzük.
  3. Míg ez fő, a liszthez hozzáadjuk a 2 csipet sót, az ecetet és a vizet, összegyúrjuk. Jól nyújtható, de nem túl lágy tésztát kell kapnunk. A vizzel-liszt mennyiséggel lehet játszani.
  4. 4 részre vágjuk a tésztát, és egyenként, vékonyra, kiskésnyi vastagságúra kinyújtjuk őket a tepsi formájára (itt általában nagyobb, kerek tepsiben csináljuk).
  5. Tepsibe tesszük az első tésztát, azt megkenjük olajjal vagy olvasztott margarinnal, majd erre rátesszük a második kinyújtott tésztát, azt is megkenjük olajjal.
  6. Erre egyenletesen ráhalmozzuk a spenótot (ezt kifacsarjuk, ha nagyon leves, de egy kicsi lé maradhat benne).
  7. Kézzel elmorzsoljuk és egyenletesen rászórjuk a spenótra a feta sajtot.
  8. Erre rátesszük a 3. tésztalapot, amit szintén megkenünk olajjal, majd zárjuk a 4. tésztalappal, amit szintén olajozunk.
  9. 180 fokon addig sütjük, míg a felső tésztalap aranybarna nem lesz..
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6857
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 24.

Ajánló

Töltik mással is, így pl csinálnak édes pitákat is, mint édes-tököset. Az is megér egy receptet legközelebb :). Feta nélkül is finom, és kicsit olcsóbb is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor Görögországba jöttem, nem szerettem a spenótot. Talán ez volt az első spenótos dolog, amit szivesen ettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...