r
Nosalty Logó

Spenótos-bacon-ös csigák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Spenótos-bacon-ös csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A csigákhoz

A kenéshez

Összesen 419 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A csigákhoz

A kenéshez

Összesen 2509 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A csigákhoz

A kenéshez

Összesen 260 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1494 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3261 micro
Összesen 419 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    184.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5273.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    2862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1002 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8965 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19566 micro
Összesen 2509 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2030 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A csigákhoz

A kenéshez

Elkészítés

A csigákhoz

  1. A szalonnát nagyon vékony csíkokrafelvágjuk,kisütjük,a legvégén belenyomjuk a fokhagymákat.A zsírját -lehetőleg az összeset- leszedjük.
  2. A spenótot felovasztjuk,levét kinyomjuk(kb 120 g legyen), és apróra felaprítjuk.
  3. Hozzáadjuk a kisült bacon-hez, borsozzuk, beletesszük a friss sajtot, a felét a parmezánnak,elkeverjük és ízlés szerint sózzuk.
  4. A felengedett leves tésztát lisztezett felületen nagyon vékonyra (2 mm), 30x22 cm -rekinyújtjuk. (Ha nagyobb adag volt a tésztánk vágjuk kettőbe, mert különben nagyon nagy lesz majda csiga.)
  5. Rátesszüka spenótos krémet, óvatosan elkenjük az egész felületen, rászórjuk egyenletesen a másik felét a parmezánnak.
  6. Ahosszanti oldalán a tésztának feltekerjük. Nagyon éles késselkb 1-5 cm vastag szeletekre vágjuk,és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk az egyikvágott felévellefelé.
  7. A tojást felverjük,megkenjük vele a csigákat felül, és az oldalukat is.
  8. 190 °C -ra előmelegített sütőben, kb 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4370
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-bacon-ös csigák
Vicikó 251 recept

Egy nagyon finom előétel, vagy utóétel :-) Pikáns, ízletes, könnyű, puha falatkák... Röviden ez a sztori :-) Ja, és saját találmányom :-)

Hozzávalók

A csigákhoz

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...