r
Nosalty Logó

Spenótos árpagyöngy pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
labopetra
Spenótos árpagyöngy pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

672
Kalória
18.1g
Fehérje
92.2g
Szénhidrátok
25.5g
Zsír
103.1g
Víz
102.3g
Koleszterin
7.4g
Rost
2.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 2689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4570 micro
Összesen 672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2550.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8405 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18279 micro
Összesen 2689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1681 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

Pitetészta

  1. A tejet a margarinnal felforraljuk, megsózzuk, majd beleszórjuk a lisztet, elkeverjük. Jól összegyúrjuk.
  2. Kihűtjük. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk.
  3. Kizsírozott tepsibe vagy őzgerincformába fektetjük.

Töltelék

  1. A gerslit sós vízben megfőzzük.
  2. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a puha gerslit, spenótot, sajtot. Jól összekeverjük. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojást és a sót.
  4. A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, a tészta négy oldalát felhajtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A tetejét megkenjük a felvert tojással.
  5. 180-200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Fűszeres Eszter adta az ötletet az elkészítéshez, de mégsem az ő receptje alapján, hanem egy bbc good food receptet követve készítettem el ezt a pitét. Az esztétikai élményen még javítani kell, de aki a gerslit, spenótot és a pitét szereti, annak ízleni fog.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Sonkás rántott palacsinta

Mi lehetne jobb egy klasszikus palacsintánál? Hát egy sonkakrémmel megtöltött, ropogós bundában kisütött palacsinta! Készítsük el ezt a klasszikus verziót, majd tálaljuk sok-sok ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!