r
Nosalty Logó

Spenót souffle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenót souffle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 476 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.5 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11102 micro
Összesen 476 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    150.4 g

Zsír

  • Összesen
    257.8 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8299.8 g
  • Cink
    270 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1915 mg
  • Vas
    230 mg
  • Magnézium
    712 mg
  • Foszfor
    2098 mg
  • Nátrium
    2945 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5217 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    3493 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    124 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1530 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40824 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88817 micro
Összesen 3802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1860 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4046 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot odatesszük főni egy kevés sós vízben, és megpucoljuk a fokhagymát.
  2. A tojásokat felverjük, és összekeverjük a puha vajjal. Belereszeljük a sajtot és a túrót amennyire lehet, majd a fokhagymát is.
  3. Ha kész a spenót, kicsit hűlni hagyjuk, esetleg le is szűrhetjük, hogy ne legyen nagyon leveses. Összekeverjük a masszával, és hozzáadjuk a zsemlemorzsát.
  4. A leveles tésztát kicsit kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy jénai tálat. Beletesszük a masszát, és ráhajtjuk körbe a leveles tésztát. Nem kell teljesen elfednie a masszát.
  5. Megkenjük egy felvert tojással. Előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2561
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem nem szereti a spenótot, én viszont imádom. Ez az egyetlen spenótos recept, amit ő is szeret, úgyhogy elég gyakran készítem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...