r
Nosalty Logó

Spárgás-pestos melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Spárgás-pestos melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2258 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    893 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1173 micro
Összesen 722 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4516 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1332 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    981 mg
  • Nátrium
    1916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1787 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2345 micro
Összesen 1442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 168 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a salottahagymát, majd vágjuk félbe, és a vonalak mentén szeljük vékony csíkokra. Törjünk össze egy-két gerezd fokhagymát, hámozzuk meg, és vágjuk azt is vékony szeletekre.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olvasszunk fel egy kanál margarint, és dobjuk rá előbb a salottahagymát, majd kis fonnyadás után a fokhagymát is. Szórjuk meg sóval, törjünk rá borsot, és istenien passzol hozzá az apróra vágott friss kakukkfű és petrezselyem. Forgassuk össze, majd a serpenyőből tegyük ki egy tálba.
  3. Egy teáskanál margarint dobjunk a serpenyőbe, és dobjuk bele fás részüktől megszabadított spárgákat, és pár perc alatt kis sóval, borssal, pirítsuk meg. Mikor már szép zöldek, akkor ki is tehetjük őket egy tálba.
  4. A kenyérszeleteket kenjünk meg margarinnal, majd halmozzuk rá a sajt egyik felét. Előre szeletelt sajt esetén kb. két szeletet fektessünk a kenyérre. A sajtra helyezzünk rá szendvicsenként 3 spárgát, majd oszlassunk el rajtuk a salottahagymát. Tegyünk még rá egy-két teáskanálnyi zöldpestot, oszlassuk el, majd fedjük le az egészet a maradék sajttal, és borítsuk rá a felső kenyérszeletet.
  5. A szendvicsek külsejét is kenjük meg margarinnal, majd tegyük az eddig használt serpenyőbe, majd közepes fokozaton pirítsuk aranybarnára mindkét oldalt. Mire megpirulnak a kenyerek, addigra a sajt is el fog olvadni. Friss salátával, vagy csak magában, de melegen, ropogósan fogyasszuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3299
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 17.

Ajánló

Egy ráérős reggelinek, vagy ebédnek is tökéletesen beillik ez a nem hétköznapi melegszendvics.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az olvadó sajt, a friss fűszernövények és a zöldspárga íze, együtt hozza a tavaszi hangulatot. Ez az igazán kiadós melegszendvics tökéletes eleme lehet egy ráérős reggelinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...