r
Nosalty Logó

Spárgás párna

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spárgás párna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    166.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2628.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    1624 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1464 micro
Összesen 2167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    485 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A spárgákat az itt leírt módon megpároljuk.
  3. A paradicsomot, a szalonnát és a mozzarella sajtot felszeleteljük.
  4. A leveles tésztát kiterítjük és 1,5-2 cm szélesen körbevágjuk, de nem vágjuk át a tésztát. (Sülés közben majd szépen felemelkedik, mintegy peremet fog képezni.)
  5. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, rárakosgatjuk a párolt spárgát, a szalonnát és a paradicsomot. Megszórjuk krémfehérsajttal és juhtóróval, ráhelyezzük a mozzarella szeleteket, enyhén borsozzuk.
  6. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  7. 10 perc pihentetés után szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7763
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 28.

Ajánló

Megjegyzés: A szalonna és juhtóró elég sós, ezért nem szükséges sózni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A quiche mellett nagy kedvenceim a leveles tésztára pakolt zöldségek kevés sajttal, sonkával vagy szalonnával bolondítva. Egyszerű, gyors hétköznapi vacsoraként vagy akár vendégváró fogásként is elkészíthetjük. Szezonja lévén a spárgának, ezt a változatát is megsütöttem a leveles tésztás párnáknak. Bár jelen esetben inkább paplanról beszélhetünk, mivel egyben hagytam az egész csomag leveles tésztát és így pakoltam meg spárgával és a többi finomsággal.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...