r
Nosalty Logó

Spárgás leveles pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Spárgás leveles pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3697.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    1285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    2539 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2744 micro
Összesen 1864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    347 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárga szárát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki. Ezután vágjuk le a bimbót, majd a szárrészt daraboljuk fel.
  2. 3. Egy edénybe tegyük bele a spárgabimbókat, majd adjunk hozzá egy csipet sót, és egy csipet cukrot, majd pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szedjük ki a főzővízből, öblítsük le hideg vízzel, és tegyük félre.
  3. A visszamaradt főzővízbe tegyük bele a feldarabolt szárrészt és a letört fás részt, majd főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd szedjük ki a fás részt, és dobjuk ki, mert arra már nem lesz szükség.
  4. A puhára főtt szárhoz adjuk hozzá a tejfölt, a kissé összevágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd turmixoljuk össze.
  5. Az előnyújtott leveles tésztát csomagoljuk ki, majd körben a szélét kicsit hajtsuk vissza. (azért kell kicsit visszahajtani, hogy sütés közben jobban megemelkedjen, és ne tudjon lefolyni a szósz)
  6. Ezután kanalazzuk rá a tejfölös-spárgás-kapros szószt, majd pakoljuk rá a vékonyra felszeletelt retket, a paradicsomot, és tegyük rá a félretett spárgabimbókat.
  7. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon 25-30 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
  8. A sütési idő vége felé vegyük ki a sütőből, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, és tegyük vissza még pár percre, hogy a sajt ráolvadjon.
  9. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A ropogósra sült leveles tészta nagyon finom a kapros-spárgás-tejfölös szósszal, és a rápakolt zöldségekkel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 311
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...