r
Nosalty Logó

Spanyol fokhagymás gomba tapas (Champiñones al Ajillo)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
csakegygourmet
Spanyol fokhagymás gomba tapas
 (Champiñones al Ajillo)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 379 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apró gombafejeket és a fokhagymagerezdet hagyjuk egyben. Nem szükséges a kalapbőrt lehúzni.
  2. Kicsit pirítsunk oda az olívaolajon a gombának és a fokhagymának, közben fűszerezzük.
  3. Amikor levet engedett öntsünk hozzá egy kevés fehérbort.
  4. Tálaljuk olívaolajjal, citromlével és friss petrezselyemmel. KIváló étel egy pohár fehérbor mellé, pirítóssal-sajttal hidegen-melegen egyaránt.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 07.

Receptkategóriák

Spanyol fokhagymás gomba tapas
 (Champiñones al Ajillo)
csakegygourmet 76 recept

Gombász táboroztatás közben született ez a recept. A képen fenyőtinorú félék szerepelnek, lehúzott kalapbőrrel. Ezen gombák azon kevesek egyike, melynek javasolt a kalapbőrt lehúzni, mivel az ételt nyálkássá teszik, továbbá érzékenyebb gyomrúaknak problémát okozhat. Fentebbi gomba faj minimum 20 perces hőkezelést igényel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek