r
Nosalty Logó

Spagetti san marzano szósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcsus
Spagetti san marzano szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    1702 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9649 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8328.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    2164 mg
  • Nátrium
    3625 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1560.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1420 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1515 micro
  • β-karotin
    6806 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    38595 micro
  • Lut-zea
    1952 micro
Összesen 3244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1685 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot a lobogó forró vízzel leöntjük, és fél percig benne hagyjuk, utána kivesszük és hideg vízbe tesszük. Ez megkönnyíti a hámozást. Megpucoljuk, kimagozzuk, apróra vágjuk.
  2. Megpucoljuk a fokhagymát és hosszában kettévágjuk. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban felmelegítjük az olajat, beledobjuk a fokhagymát, és kis lángon állandó kevergetés mellett addig sütjük, amíg nem kezd el pirulni. Vigyázzunk innen már nagyon könnyen megég!
  3. A fokhagymához adjuk a paradicsomot, 1 tk sót és az erős paprikát (opcionális). Kb. 40-80 percig letakarva kis lángon főzzük. A főzési idő attól függ, hogy szeretjük a paradicsomszószt, kissé nyersen vagy teljesen megfőzve. Ha időközben nagyon elforrna a leve, kevés vizet pótoljunk hozzá.
  4. A spagettit főzzük a csomagoláson jelzettek szerint.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2070
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Már itthon is lehet san marzano paradicsomot kapni, ez a legjobb a paradicsomszószhoz. Nem túl leveses, ezért nagyon kellemes, sűrű szószt lehet belőle készíteni. Nem kell megijedni a sok fokhagymától, egyáltalán nem lesz fokhagyma íze vagy erős, büdösek sem leszünk tőle. A sült fokhagyma ez esetben isteni aromát ad az ételnek. Ezt a szószt tekinthetjük egy alapnak, amibe még sok mindent bele lehet álmodni. Csináltam már szárított paradicsommal, bazsalikommal. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...