r
Nosalty Logó

Spagetti paprikával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
erazs
Spagetti paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1566 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1329.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3470 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 783 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2658.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    773.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    788 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    704 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    6940 micro
  • β-crypt
    1875 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1516 micro
Összesen 1566 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazékban feltesszük a sós vizet forrni a spagettinek, közben előkészítjük a paprikákat: megmossuk, apró (kb. 1 cm-es) kockákra vágjuk.
  2. A feldarabolt paprikákat forró olívaolajon roppanósra sütjük, közben sózzuk, mikor majdnem kész, hozzáadjuk az összetört fokhagymát és még 1-2 percet kevergetjük a tűzön.
  3. Közben kifőzzük a spagettit és összekeverjük a sült paprikával.
  4. Tálaláskor sajtot is szórhatunk rá.
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3988
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most még gyönyörű hazai paprikákat lehet kapni a piacon, kicsit visszahozza a nyári, kora őszi ízeket. Próbáltam már többféleképpen fűszerezni ezt az ételt, pirospaprikával, borssal, szójaszósszal, de azt hiszem így a legfinomabb, a legegyszerűbben elkészítve, a legjobb alapanyagokból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...