r
Nosalty Logó

Sós, céklás palacsinta tonhallal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Mesél a konyha
Sós, céklás palacsinta tonhallal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

palacsinta

töltelék

Összesen 837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

palacsinta

töltelék

Összesen 1677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

palacsinta

töltelék

Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2998.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    1883 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    982 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3151 micro
Összesen 837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    98.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5996.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    3767 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    494 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    829 micro
  • Kolin:
    840 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    1963 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6303 micro
Összesen 1677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

palacsinta

töltelék

Elkészítés

palacsinta

  1. A céklákat egészben megfőzzük, majd ha kihűlt, leszedjük a héját. Ha nem akarunk ezzel bajlódni, az egyik áruházban van főtt cékla, én sokszor vásárolom ezt a fajtát. Felvágjuk apró kockákra, egy mélyebb tálba rakjuk, és botmixerrel pürésítjük.
  2. Hozzáadjuk a püréhez a tojást, a tápiókalisztet és a sót. Lehet természetesen hagyományos liszttel is készíteni, de így gluténmentes lesz a vacsoránk. Botmixerrel csomómentesre keverjük a palacsintatésztát.
  3. Kissé kiolajozott serpenyőben elkészítjük a palacsintákat. Vastagabb aljú, 28 cm-es serpenyőt használtam, így 4 tésztát lehet készíteni ebből a mennyiségből. Kicsit vastagabb tésztát süssünk, mert könnyen szakadhat, amikor megfordítjuk.

töltelék

  1. A töltelékhez használhatjuk a fantáziánkat. Én rukkolát, tonhalat, fokhagymával töltött olajbogyót, avokádót és lila hagymát használtam.
  2. Mivel natúrabb végeredményt szerettem volna, nem használtam öntetet, de itt is lehetünk kreatívak, és kerülhet bele majonéz vagy esetleg csípős szósz, ha szeretjük.
  3. A fotón nem hajtottam még össze a tésztát, mert az rontott volna a látványon. Félbehajthatjuk, vagy akár fel is tekerhetjük, mint egy klasszikus palacsintát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 759
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós, céklás palacsinta tonhallal
Mesél a konyha 21 recept

Intuitív szakács vagyok, általában abból készítek vacsorát, ami a hűtőben van, nem tervezem meg nagyon vásárláskor. Kicsit elég volt a húsos kajákból, így a tonhalat akartam felhasználni, na meg volt még főtt cékla is otthon. Így született meg ez a viszonylag könnyű vacsora.

Hozzávalók

palacsinta

töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...