Sörsajt
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
10.4g mustár6 kcal
-
23.3g lilahagyma8 kcal
-
7.3g vaj52 kcal
-
3.1g fokhagyma4 kcal
-
51.8g sör22 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.1g szardella (konzerv)9 kcal
-
0 kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Hozzávalók
-
1 ek mustár
-
1 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 csipet fűszerpaprika
Elkészítés
- A lila- vagy vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát pépesre elkaparjuk.
- Az egészen lágy, szinte folyékony, érett (büdös?) sörsajtot villa segítségével az összes hozzávalóval (tehát a sörrel is) pépesre összetörjük, elkeverjük.
- A sóval vigyázzunk, mert a sajt is sós lehet. Borsot, paprikát tetszés szerint tegyünk bele.
- Ha szeretjük, törjünk bele egy ringlit is (szardellát, szardellapasztát).
- Barna kenyérre kenve fogyasztjuk.
- Kínáljunk hozzá csípős,ecetes cseresznyepaprikát vagy ízlés szerinti idénysalátát.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8571
- Feltöltés dátuma: 2012. július 26.
Ajánló
SÖR! Mi más?
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A Pivní sýr (sörsajt) a cseh nép ajándéka az emberiségnek. Aki evett már ilyen sörkorcsolyát Csehország bármelyik sörözőjében, egész életében visszasírja. Alapja a mindenhol kapható, nemes egyszerűséggel Pivní sýr-nek nevezett, ún. rúzsflórával érlelt lágysajt, melynek jellegzetessége a döbbenetes illata, markáns, erős íze. Ha nem elég érett (azaz lágy) néhány napig érleljük szobahőmérsékleten - ha bírjuk a szagát. Hasonló sajtok nálunk is kaphatók (pl. olmützi kvargli, Romadur), és valaha ilyen volt a csodás Pálpusztai is, ami mára rettenetesen leromlott - tessék csak megszaglászni a boltban, se íze, se bűze, szó szerint. Mostanában fedeztem fel az egyik üzeletláncban egy méregdrága, de pompás dán lágysajtot (Castello Marquis - ez látható a képen is), amitől bármelyik jóravaló cseh sörbarát is megnyalná a tíz ujját. A fokhagyma és a szardella opcionális, de sör bele és mellé is nagyon kell.