r
Nosalty Logó

Sonkás tészta 2. -

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dóri
Sonkás tészta 2. -
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sonkás tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 911 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sonkás tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 3646 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sonkás tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 246 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1884.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 911 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.4 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7536.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    2570 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2296 mg
  • Nátrium
    2040 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1831 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 3646 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A sonkás tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Elkészítés

A sonkás tésztához

  1. A tésztát bő, sós vízben nem túl puhára főzzük.
  2. Közben a sonkát kis kockákra vágjuk.
  3. A tejfölt elkeverjük a tojások sárgájával, a fele reszelt sajttal és sózzuk, borsozzuk.
  4. Végül óvatosan belekeverjük a fehérjék kemény habját is.
  5. A kifőzött, leszűrt tésztát szintén a tejfölbe keverjük.
  6. Kivajazott, morzsával megszórt tepsibe, vagy jénaiba öntjük a masszát.
  7. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20016
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

A tejfölbe reszelhetünk egy kis vöröshagymát és fokhagymát is. Én legutóbb tettem bele egy tubus tömlős sajtot. El nem rontotta. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám specialitása volt ez az étel. Nagyon sokszor készítette el nekünk. Mióta ő nincsen velünk, én szoktam vele meglepni a családot. Bár olyan finom sohasem lesz, mint az övé, azért mindig elfogy. :)

Hozzávalók

A sonkás tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...