Sonkás-sajtos csirke, azaz Concorde szelet
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
tafikos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
169g csirkemellfilé203 kcal
-
38g gépsonka52 kcal
-
13g lapkasajt46 kcal
-
13g lapkasajt45 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
14 kcal
-
38g mangalica zsír338 kcal
-
125g tej70 kcal
-
5g só0 kcal
-
10g fekete bors25 kcal
-
38g mangalica zsír0 kcal
Összesen
1168
kcal
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
675g csirkemellfilé810 kcal
-
150g gépsonka207 kcal
-
51g lapkasajt182 kcal
-
50g lapkasajt179 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
20g fűszerpaprika56 kcal
-
150g mangalica zsír1353 kcal
-
500g tej280 kcal
-
20g só0 kcal
-
40g fekete bors100 kcal
-
150g mangalica zsír0 kcal
Összesen
4666
kcal
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
28.1g csirkemellfilé34 kcal
-
6.2g gépsonka9 kcal
-
2.1g lapkasajt8 kcal
-
2.1g lapkasajt7 kcal
-
8.3g csiperkegomba2 kcal
-
16.6g finomliszt61 kcal
-
0.8g fűszerpaprika2 kcal
-
6.2g mangalica zsír56 kcal
-
20.8g tej12 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
1.7g fekete bors4 kcal
-
6.2g mangalica zsír0 kcal
Összesen
195
kcal
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 68.7 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4028.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 676 mg
-
Nátrium 2744 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 193.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 1342 micro
-
β-crypt 312 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1011 micro
Összesen
1168
kcal
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 274.9 g
Zsír
-
Összesen 221 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16112.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 326 mg
-
Kálcium 1636 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 429 mg
-
Foszfor 2704 mg
-
Nátrium 10977 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 369.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 774.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 810 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 194 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 734 mg
-
Retinol - A vitamin: 305 micro
-
α-karotin 124 micro
-
β-karotin 5368 micro
-
β-crypt 1247 micro
-
Likopin 8 micro
-
Lut-zea 4042 micro
Összesen
4666
kcal
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 669.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
3 db csirkemellfilé
-
15 dkg gépsonka
-
3 db lapkasajt
-
20 dkg csiperkegomba
-
40 dkg finomliszt
-
2 dkg fűszerpaprika
-
15 dkg mangalica zsír
-
5 dl tej
-
2 dkg só
-
15 dkg mangalica zsír
Elkészítés
- A húsokat felszeleteljük, besózzuk 8 szeletre van szükségünk.
- Egy mélytányérban összekeverünk kb. 20 dkg lisztet, kb. egy teáskanál pirospaprikával. Halvány rózsaszínűnek kell lennie. Ha sok a paprika, megéghet és keserű ízű lesz.
- Meghempergetjük a húsokat ebben a lisztben, majd egy magas falú serpenyőben, zsírban kisütjük őket.
- Szép aranybarna legyen! Tegyük félre őket egy tálban.
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- Helyezzük rá a húsokat. A tálban maradt zsiradékot öntsük vissza a serpenyőbe. A pecsenye zsírból minden cseppre szükség van.
- Aprítógéppel szeleteljük fel a gombát.
- A serpenyőben maradt zsíron pároljuk 15 percet közepes fokozaton. Közben sózzuk-borsozzuk. Kevés vizet teszünk hozzá.
- Beleöntjük a tejet a serpenyőbe és rövid ideig ezen a fokozaton melegítjük, kb. 2 percig.
- Elektromos habverővel alacsony fokozaton keverjük és folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet.
- Egy sűrű masszát kell kapnunk, ami csomómentes és még kenhető állagú. Ez azért fontos, hogy megálljon a húsokon.
- Összerakjuk az ételt. A tepsiben levő szeletekre teszünk egy szelet sonkát. A hús méretének megfelelően. Ne lógjon le.
- Ezután jön fél szelet sima és fél szelet füstölt lapka sajt. Itt is a méretekhez igazodunk. Végül az egész tetejére halmozunk egy púpos evőkanál gombás besamelt.
- Megszórjuk reszelt sajttal és mehet a sütőbe.
- 180 fokon 10 percig alul felül sütjük, majd kb. 2 perc pirításra állítjuk.
- Végig figyelni kell, ne égjen meg a teteje.
- Tálaljuk petrezselymes krumplival, zöldségkeverékkel, uborkával.
- Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
tafikos
2 recept
Édesanyám receptje ! Évekig és emlékű a mai napig ez a karácsonyi menü Állítólag a híres repülőn ezt az ételt szolgálták fel.