r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos csirke, azaz Concorde szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
tafikos
Sonkás-sajtos csirke, azaz Concorde szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1168
Kalória
68.7g
Fehérje
92.3g
Szénhidrátok
55.3g
Zsír
193.6g
Víz
181.3g
Koleszterin
7.5g
Rost
6.8g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1168 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4666 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4028.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    2744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    193.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    312 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 1168 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    274.9 g

Zsír

  • Összesen
    221 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16112.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    1636 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2704 mg
  • Nátrium
    10977 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    774.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    5368 micro
  • β-crypt
    1247 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    4042 micro
Összesen 4666 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. A húsokat felszeleteljük, besózzuk 8 szeletre van szükségünk.
  2. Egy mélytányérban összekeverünk kb. 20 dkg lisztet, kb. egy teáskanál pirospaprikával. Halvány rózsaszínűnek kell lennie. Ha sok a paprika, megéghet és keserű ízű lesz.
  3. Meghempergetjük a húsokat ebben a lisztben, majd egy magas falú serpenyőben, zsírban kisütjük őket.
  4. Szép aranybarna legyen! Tegyük félre őket egy tálban.
  5. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  6. Helyezzük rá a húsokat. A tálban maradt zsiradékot öntsük vissza a serpenyőbe. A pecsenye zsírból minden cseppre szükség van.
  7. Aprítógéppel szeleteljük fel a gombát.
  8. A serpenyőben maradt zsíron pároljuk 15 percet közepes fokozaton. Közben sózzuk-borsozzuk. Kevés vizet teszünk hozzá.
  9. Beleöntjük a tejet a serpenyőbe és rövid ideig ezen a fokozaton melegítjük, kb. 2 percig.
  10. Elektromos habverővel alacsony fokozaton keverjük és folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet.
  11. Egy sűrű masszát kell kapnunk, ami csomómentes és még kenhető állagú. Ez azért fontos, hogy megálljon a húsokon.
  12. Összerakjuk az ételt. A tepsiben levő szeletekre teszünk egy szelet sonkát. A hús méretének megfelelően. Ne lógjon le.
  13. Ezután jön fél szelet sima és fél szelet füstölt lapka sajt. Itt is a méretekhez igazodunk. Végül az egész tetejére halmozunk egy púpos evőkanál gombás besamelt.
  14. Megszórjuk reszelt sajttal és mehet a sütőbe.
  15. 180 fokon 10 percig alul felül sütjük, majd kb. 2 perc pirításra állítjuk.
  16. Végig figyelni kell, ne égjen meg a teteje.
  17. Tálaljuk petrezselymes krumplival, zöldségkeverékkel, uborkával.
  18. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40

Édesanyám receptje ! Évekig és emlékű a mai napig ez a karácsonyi menü Állítólag a híres repülőn ezt az ételt szolgálták fel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!