r
Nosalty Logó

Sonkás-póréhagymás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Babybandita
Sonkás-póréhagymás quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 729 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2918 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 729 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    190.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5302.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    2994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2041 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1825 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    2551 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    3164 micro
Összesen 2918 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    148 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 20 dkg lisztet 10 dkg margarinnal gyúrjuk össze egy pár kanál víz segítségével. Gyorsan dolgozzunk, sózzuk ízlés szerint. Amint a tészta összeállt, rakjuk egy órára hűtőbe.
  2. Miközben a tészta hűl, mossuk meg a póréhagymát és szeljük karikákra. 5 dkg margarinon pirítsuk meg, majd dobjuk rá a felkockázott sonkát, és süssük 10 percig a serpenyőben.
  3. Ha letelt az idő, a tésztát nyújtsuk ki, és kivajazott quiche formába vagy hullámos szélű tortaformába nyomkodjuk bele. Villával szúrkodjuk meg, és egy sütőpapírt rizzsel a közepén tegyünk rá. Így süssük 200 fokon előmelegített sütőben 10 percet.
  4. Miután a tésztát kivettük és levettük róla a rizst, hagyjuk kicsit hűlni. Közben keverjük össze a 3 tojást, a tejszínt, a reszelt sajttal. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A kihűlt quiche tésztán szétoszlatjuk a sonkás-hagymás tölteléket, erre öntjük a tojásos tejszínt. Megszórjuk egy kis újhagymával, és rátesszük a paradicsomot félkarikákra vágva.
  6. Visszatesszük a sütőbe 180 fokra, és még 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 24623
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Babybandita 9 recept

Nagyon régóta ki szerettem volna próbálni, milyen is lehet a quiche, ha magam készítem :) Sokat ettem a kávézóban, ahol dolgoztam ilyen mini méretűt :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...