r
Nosalty Logó

Somun lepénykenyér, amibe minden jót beletölthetsz

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kristyán Fanni
Somun lepénykenyér, amibe minden jót beletölthetsz
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

615
Kalória
15.2g
Fehérje
98.5g
Szénhidrátok
16.5g
Zsír
53.6g
Víz
-
Koleszterin
3.5g
Rost
1.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 615 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük fel a tejet, de ügyeljünk arra, hogy csak langyosra, ne legyen túlságosan forró, de ne maradjon hideg se.
  2. Adjuk hozzá az élesztőt, és futtassuk fel kb. 10 perc alatt. Adhatunk hozzá egy keveset a lisztből, hogy az élesztő tudjon miből „táplálkozni”.
  3. Ezalatt egy nagyobb edénybe szitáljuk bele a réteslisztet, sózzuk meg, kanalazzuk hozzá a joghurtot, öntsük hozzá a vizet, majd a felfuttatott élesztőt. Fakanál segítségével keverjük tésztamasszává.
  4. Ne ijedjünk meg, a tésztának inkább ragacsosnak kell lennie, hiszen kerülni fog hozzá még liszt.
  5. Osszuk 4-5 felé a tésztát, és formázzunk belőle ugyanakkora méretű kis zsemlécskéket. Használjunk nyugodtan lisztet mind a kezünkre, mind a munkafelületre, hogy ne ragadjon túlságosan.
  6. A megformált zsemlék szélébe csípjünk bele, majd húzzuk őket középre egy pontba. Így a tésztát tovább levegősítjük. Ezután mártsuk az ujjaink hegyét olívaolajba, és kezdjük el szétnyomkodni őket lapos lepénnyé. Semmiképp ne használjunk sodrófát, mert azzal kiszorítjuk belőle a levegőt.
  7. A kilapított lepénykéket tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és az előmelegített, 250 fokos sütőben süssük őket készre 10 perc alatt.
  8. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd töltsük meg őket minden jóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C

Miért vennél a boltban lepényt, ha otthon is el tudod készíteni? Hidd el, nem olyan körülményes, mint amilyennek elsőre tűnik, ráadásul sokkal finomabb, mint bármelyik csomagolt. Gyros mellé, pita helyett is jó választás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!