Sokszínű bagel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
6g cukor25 kcal
-
120g víz0 kcal
-
3g só0 kcal
A főzővízhez
A tetejére
-
7g szezámmag40 kcal
-
47 kcal
-
2g mák11 kcal
-
19g színes cukorka72 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
Összesen
953
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
32g cukor124 kcal
-
600g víz0 kcal
-
14g só0 kcal
A főzővízhez
A tetejére
-
35g szezámmag201 kcal
-
40g napraforgómag234 kcal
-
10g mák53 kcal
-
95g színes cukorka361 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Összesen
4758
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
25.6g finomliszt93 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
15.4g víz0 kcal
-
0.4g só0 kcal
A főzővízhez
A tetejére
-
0.9g szezámmag5 kcal
-
6 kcal
-
0.3g mák1 kcal
-
2.4g színes cukorka9 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
Összesen
120
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2146.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 1427 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 551.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
953
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.9 g
Zsír
-
Összesen 53.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10734 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 385 mg
-
Kálcium 761 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 558 mg
-
Foszfor 1841 mg
-
Nátrium 7136 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 932.7 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2757.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 791 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
4758
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A főzővízhez
A tetejére
-
5 ek szezámmag
-
5 ek napraforgómag
-
1 dkg mák
-
5 ek színes cukorka
-
2 csapott ek finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, kézzel vagy gépben. Miután összeállt szépen letakarjuk, és 60 percet állni hagyjuk.
- Ha szépen megkelt kivesszük, és 16 egyenlő részre osztjuk. Egy adag kb. 100 g, mert kell, hogy szép nagy legyen.
- A kis tésztadarabokat lisztezett deszkán egyenletes gombócokra sodorjuk, majd tepsibe tesszük, lefedjük, és 30 percet állni hagyjuk. Nem tovább, mert túlságosan megkel, és nem fog sikerülni a főzés.
- Eközben egy nagy serpenyőben vagy lábasban vizet forralunk, a sóval és cukorral (én wok-ot használtam). Nem kell, hogy forrjon, csak gyöngyözzön a víz.
- Ha eltelt a 30 perc, kialakítjuk a bageleket. Minden buci közepébe 2 ujjnyilyukat fúrunk. (Interneten kis segítség található az újoncoknak.) Ha készen vannak, óvatosan 5-6 db-ot a gyöngyöző vízbe eresztünk. Mindkét oldalán 90 mp-ig főzzük, majd rácsra tesszük lecsöpögni.
- Kb. fél perc után felvesszük őket, az alját lisztbe mártjuk, a tetejét a kívánt magokba, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- 220 fokon 15 percig sütjük a sütő közepén.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7959
- Feltöltés dátuma: 2013. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon megkívántuk a bagelt, de még soha nem készítettünk eddig. Úgy gondoltuk, hogy egy egyszerű receptet használunk, és rögtön dupla adagot, és többfélét is készítünk. A cukros díszes változat a kisfiam által készült, és megmondom szebb lett, mint a többi, mert az olvadt cukor szép, fényes, színes külsőt kölcsönzött neki. Következőnek több készül belőle, de mindegyik finom lett. Csak a képzelet szab határt, hogy milyen külsőt kölcsönzünk neki. Mind édesen, mind sósan el lehet készíteni.