r
Nosalty Logó

Sokszínű bagel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Sokszínű bagel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Összesen 953 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Összesen 4758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Összesen 120 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2146.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    1427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 953 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10734 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    7136 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    932.7 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2757.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 4758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, kézzel vagy gépben. Miután összeállt szépen letakarjuk, és 60 percet állni hagyjuk.
  2. Ha szépen megkelt kivesszük, és 16 egyenlő részre osztjuk. Egy adag kb. 100 g, mert kell, hogy szép nagy legyen.
  3. A kis tésztadarabokat lisztezett deszkán egyenletes gombócokra sodorjuk, majd tepsibe tesszük, lefedjük, és 30 percet állni hagyjuk. Nem tovább, mert túlságosan megkel, és nem fog sikerülni a főzés.
  4. Eközben egy nagy serpenyőben vagy lábasban vizet forralunk, a sóval és cukorral (én wok-ot használtam). Nem kell, hogy forrjon, csak gyöngyözzön a víz.
  5. Ha eltelt a 30 perc, kialakítjuk a bageleket. Minden buci közepébe 2 ujjnyilyukat fúrunk. (Interneten kis segítség található az újoncoknak.) Ha készen vannak, óvatosan 5-6 db-ot a gyöngyöző vízbe eresztünk. Mindkét oldalán 90 mp-ig főzzük, majd rácsra tesszük lecsöpögni.
  6. Kb. fél perc után felvesszük őket, az alját lisztbe mártjuk, a tetejét a kívánt magokba, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  7. 220 fokon 15 percig sütjük a sütő közepén.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7959
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon megkívántuk a bagelt, de még soha nem készítettünk eddig. Úgy gondoltuk, hogy egy egyszerű receptet használunk, és rögtön dupla adagot, és többfélét is készítünk. A cukros díszes változat a kisfiam által készült, és megmondom szebb lett, mint a többi, mert az olvadt cukor szép, fényes, színes külsőt kölcsönzött neki. Következőnek több készül belőle, de mindegyik finom lett. Csak a képzelet szab határt, hogy milyen külsőt kölcsönzünk neki. Mind édesen, mind sósan el lehet készíteni. 

Hozzávalók

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...