r
Nosalty Logó

Snidlinges mátrai borzaska

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Snidlinges mátrai borzaska
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

470
Kalória
32.2g
Fehérje
13.7g
Szénhidrátok
31.8g
Zsír
180.1g
Víz
154.5g
Koleszterin
2g
Rost
2.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1880 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 470 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3858.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    720.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    414 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4757 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 1880 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. Legelőször is a a burgonyát egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és hagyjuk fél órát pihenni. Majd ha letelt az idő, nyomkodjuk ki a reszelt burgonyából a felesleges vizet, és majd így használjuk fel.
  2. A hússzeleteket klopfoljuk ki, aztán sózzuk-borsozzuk, és egy kicsit hagyjuk állni őket.
  3. A levétől kinyomkodott burgonyára üssünk rá egy tojást, majd szórjuk meg apróra vágott snidlinggel az egészet, és ízlésünknek megfelelően sózzuk-borsozzuk. Ezután 1-2 evőkanál liszt segítségével keverjük össze, hogy egy sűrű masszát kapjunk, amibe majd a hússzeleteket mártogatjuk.
  4. A húsok mindkét oldalát vékonyan lisztezzük be. Majd a burgonyás masszába helyezzük, és ezután bő olajban süssük ki. Amikor aranybarnára sült a borzaska, akkor készen is!
  5. Tálalásnál bőven szórjuk meg reszelt sajttal, és a legvégén egy kanál tejfölt is tegyünk az egész tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

A mátrai borzaska egy eszméletlenül finom húsétel, amiben a húst burgonyás masszával vonjuk be, és így sütjük ki. A frissen sült húsra pedig reszelt sajtot halmozzunk, és tejföllel koronázzuk meg. Ezt a klasszikus ételt most egy kis snidlinggel turbóztuk fel, próbáljátok ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!