Slambuc 2.
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Tábori József
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
200g csuszatészta742 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1628
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
2000g burgonya1155 kcal
-
1000g csuszatészta3710 kcal
-
500g füstölt szalonna3275 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
8140
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
57.1g burgonya33 kcal
-
28.6g csuszatészta106 kcal
-
14.3g füstölt szalonna94 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
233
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.6 g
Zsír
-
Összesen 72.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1096.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 635 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 279.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 520 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
1628
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 193.1 g
Zsír
-
Összesen 364.5 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 166 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5481.8 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 646 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 890 mg
-
Foszfor 3175 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1009.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 1398.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 296 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 110 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2600 micro
-
Kolin: 333 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
8140
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szalonnát kis kockára vágjuk, és vasbográcsban zsírjára sütjük.
- A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd rárakjuk a kisült szalonna zsírjára.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira lepje el a krumplit.
- Közepes tűzön, félpuhára főzzük.
- Ízlés szerint sózzuk, majd beletesszük az összetördelt tésztát. Nem szabad összekeverni, csak ha véletlen kiér a vízből, akkor belenyomjuk!
- Addig főzzük lassú tűzön, amíg teljesen elfővi a levét, közben nem szabad keverni, csak rázogatni.
- Ha kész, vegyük le a tűzről, és vaskanállal keverjük jól össze.
- Közben rakjuk meg alaposan a tüzet, mert a továbbiakban folyamatosan nagy tűzre lesz szükség!!
- Akasszuk vissza a bográcsot a tűz fölé, és hagyjuk, hogy egy kicsit odakapja, majd hirtelen mozdulattal fordítsuk át az egészet.
- Ezt ismételjük addig, amíg az egész étel egy kicsit megsül, és pergős lesz. Néha a kanállal keverjük át.
- Közben ügyeljünk a tűzre, hogy jó nagy lángunk legyen. Apósom szerint legalább 32-szer kell átfordítani, de attól függ, ki mennyire türelmes, és mennyire akarja megsütni.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 43000
- Feltöltés dátuma: 2010. május 03.
Ajánló
Ha a szalonna egy kicsit avas, még pikánsabb az egész. Frissen, melegen tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Tábori József
18 recept
Apósomtól tanultam ezt a receptet, Ő legtöbbször ráhagyta a forgatást, mondván; "Jól van ez már fiam". Csak jól bejáratott bográcsban lehet elkészíteni, mert máskülönben leég, bármennyire is figyelünk rá!! Nagyon tartalmas étel, családi-baráti összejövetelkor bátran lehet próbálkozni vele. Máskülönben az is kiderül, ki a legény a gáton, mert tényleg nehéz elkészíteni!