r
Nosalty Logó

Slambuc 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Tábori József
Slambuc 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 8140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.1 g

Zsír

  • Összesen
    364.5 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5481.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    646 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    890 mg
  • Foszfor
    3175 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1009.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    1398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2600 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 8140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kis kockára vágjuk, és vasbográcsban zsírjára sütjük.
  2. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd rárakjuk a kisült szalonna zsírjára.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira lepje el a krumplit.
  4. Közepes tűzön, félpuhára főzzük.
  5. Ízlés szerint sózzuk, majd beletesszük az összetördelt tésztát. Nem szabad összekeverni, csak ha véletlen kiér a vízből, akkor belenyomjuk!
  6. Addig főzzük lassú tűzön, amíg teljesen elfővi a levét, közben nem szabad keverni, csak rázogatni.
  7. Ha kész, vegyük le a tűzről, és vaskanállal keverjük jól össze.
  8. Közben rakjuk meg alaposan a tüzet, mert a továbbiakban folyamatosan nagy tűzre lesz szükség!!
  9. Akasszuk vissza a bográcsot a tűz fölé, és hagyjuk, hogy egy kicsit odakapja, majd hirtelen mozdulattal fordítsuk át az egészet.
  10. Ezt ismételjük addig, amíg az egész étel egy kicsit megsül, és pergős lesz. Néha a kanállal keverjük át.
  11. Közben ügyeljünk a tűzre, hogy jó nagy lángunk legyen. Apósom szerint legalább 32-szer kell átfordítani, de attól függ, ki mennyire türelmes, és mennyire akarja megsütni.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 42994
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 03.

Ajánló

Ha a szalonna egy kicsit avas, még pikánsabb az egész. Frissen, melegen tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Slambuc 2.
Tábori József 18 recept

Apósomtól tanultam ezt a receptet, Ő legtöbbször ráhagyta a forgatást, mondván; "Jól van ez már fiam". Csak jól bejáratott bográcsban lehet elkészíteni, mert máskülönben leég, bármennyire is figyelünk rá!! Nagyon tartalmas étel, családi-baráti összejövetelkor bátran lehet próbálkozni vele. Máskülönben az is kiderül, ki a legény a gáton, mert tényleg nehéz elkészíteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...