Sertéssült pékné módra
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g sertéshús415 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
83g vöröshagyma30 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
24 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
623
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
750g sertéshús1245 kcal
-
750g burgonya433 kcal
-
250g vöröshagyma91 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
71 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1870
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
41.2g sertéshús68 kcal
-
41.2g burgonya24 kcal
-
13.7g vöröshagyma5 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
102
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.7 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1143.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 684 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 408.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 250 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 763 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 858 micro
Összesen
623
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 176.1 g
Zsír
-
Összesen 71.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 480 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3431.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 2052 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1225.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 189 mg
-
D vitamin: 158 micro
-
K vitamin: 751 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 521 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2288 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2574 micro
Összesen
1870
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
-
750 g sertéshús
-
750 g burgonya
-
250 g vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek mustár
-
2 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst megtűzdeljük a vékony szeletekre vágott fokhagymával, majd bedörzsöljük sóval, borssal és az összemorzsolt babérlevéllel.
- Egy edénybe keverjük el a mustárt az olajjal, és kenjük meg vele a hús tetejét.
- Egy fedeles tűzállótálat vajjal kikenünk, a húst belehelyezzük, kevés vizet öntünk alá, majd lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
- Kb. 90 percig sütjük, közben a hús alatt keletkezett szósszal locsolgassuk a húst.
- Tisztítsuk meg a hagymát, burgonyát, és vágjuk vékony karikákra. Vegyük ki a húst a sütőből, és tegyük köréje a burgonya- és hagymakarikákat.
- Süssük fedőnélkül további 45-60 percig, időnként locsoljuk meg az egészet a hús levével. Amikor a hús megsült, vegyük ki a sütőből, és a burgonyát szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 68
- Össznézettség: 33942
- Feltöltés dátuma: 2013. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Vásárláskor többféle húst is választhatunk ehhez az ételhez. A tarja zsírosabb, zamatosabb hús, míg ha soványabb húst szeretnénk, válasszunk karajt.