r
Nosalty Logó

Sertéslapocka knédlivel és káposztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Maria.
Sertéslapocka knédlivel és káposztával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sertéslapockához

A dinsztelt káposztához

A burgonyás knédlihez

1071
Kalória
51.2g
Fehérje
107.5g
Szénhidrátok
47.2g
Zsír
536.9g
Víz
235.6g
Koleszterin
11.5g
Rost
10.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sertéslapockához

A dinsztelt káposztához

A burgonyás knédlihez

Összesen 1071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sertéslapockához

A dinsztelt káposztához

A burgonyás knédlihez

Összesen 4286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sertéslapockához

A dinsztelt káposztához

A burgonyás knédlihez

Összesen 123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2506.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    1497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    536.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 1071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.8 g

Zsír

  • Összesen
    188.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10027.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    2580 mg
  • Nátrium
    5987 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    2147.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    655 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2679 micro
Összesen 4286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

A sertéslapockához

  1. A húst megmossuk és megszárítjuk. Megszórjuk köménnyel és sóval, majd kizsírozott sütőedénybe tesszük és megszórjuk apróra vágott hagymával is.
  2. Felöntjük vízzel/ húslevessel, és szafttal néha locsolgatva (hogy ki ne száradjon a teteje) addig sütjük, míg megpuhul, a külseje pedig szépen megpirul. A kisült szaftot behabarhatjuk liszttel (de nem muszáj).
  3. Míg sül a hús, elkészítjük a káposztát. Olajon megpirítjuk a hagymát, és rászórjuk a cukrot, picit karamellizáljuk. Rárakjuk a feldarabolt fejes káposztát, keverjük és felöntjük kb. 2 dl vízzel.
  4. Lefedve puhulásig pároljuk (kb. 20 perc). Ecetet öntünk hozzá, megkeverjük. Kóstolás után, ha kell, még ízesítjük (cukor, ecet).
  5. A knédlihez a burgonyát héjában megfőzzük (legjobb még előző este). Mikor kihűlt, meghámozzuk és lereszeljük vagy áttörjük.
  6. Hozzáadjuk a sót, tojást és lisztet. Összedolgozzuk, szükség szerint adhatunk hozzá még lisztet. Sima, sűrű masszát kapunk.
  7. Az edény nagyságától függően 2-3 darab knédlit formázunk belőle, leöntjük annyi sós, forró vízzel, amennyi ellepi. Megfőzzük (20-25 perc), tűpróbával ellenőrizzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez egy cseh étel, de itt, Szlovákiában is gyakran készítjük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!