r
Nosalty Logó

Sertéskaraj a sütőzsákból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sertéskaraj a sütőzsákból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1346 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 337 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2637.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1346 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőzsákban a hús saját levében, saját zsírjában és gőzében fog elkészülni. A karajt alaposan megmossuk, a csontszilánkokat és túl zsíros részeket eltávolítjuk, majd jó ujjnyi szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és vékony szeletekben karikákra vágjuk.
  2. A hússzeleteket és a hagymakarikákat belehegyezzük a sütőzsákba, a fűszerkeverékkel az adagolás szerint meghintjük, és óvatosan összeforgatjuk. 1 dl vizet öntünk hozzá, majd a zsákot a felső harmadánál lezárjuk. Semmilyen zsiradékot, olajat nem adunk hozzá! Közvetlen a lezárás alatt hústűvel néhány lyukat vágunk, ahol a felesleges gőz eltávozhat. A sütőzsákot egy, a végső tálalásra is alkalmas üveg, kerámia vagy jénai sütőtálba tesszük, és ezzel együtt kerüljön a sütő alsó negyedébe, mivel a sütőzsák fel fog fújódni! Ezért érdemes kicsit megdöntve, a „nyakát” önmaga alá hajtogatva a sütőbe tenni.
  3. Pici figyelmet igényel az első 10 percben, mivel ki kell tapasztalni, hogy miként fújódik fel: nem szabad hozzáérnie a felső fűtőszálhoz, mert azonnal megolvad a fólia! Ha túl nagy „lufi” lett belőle, lentebb kell lezárni újra, vagy/és még lejjebb rakni a rácsot. A lezárás feletti fóliát nyugodtan vágjuk le egy ollóval!
  4. 160-170 fokon 70-80 perc alatt teljesen omlósra készül, ekkor kivesszük, ollóval óvatosan levágjuk a sütőzsák nyakát, nagyon ügyelve, hogy a kiáramló forró gőzzel ne égessük meg magunkat! A zsákból átöntjük a sütőtálba sok szaftért cserébe 1-2 dl vizet öntünk alá, és 180-200 fokon további ~15-20 perc alatt (légkeveréssel 8-12 perc alatt) pirosra pirítjuk, közben 1-2-szer meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 424
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 156
  • Össznézettség: 142127
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 23.

Ajánló

Szabadon választott köretet és ízlés szerinti savanyúságot vagy/és salátát kínálhatunk hozzá. Lehet nagyobb mennyiségben és vegyesen is sütni a sertéshúsokat: karajt, oldalast, dagadót, tarját, stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Íncsiklandóan szaftos és vajpuha ételek, zsiradékmentesen. A sütőzsák használata igényel egy kevés gyakorlatot, ki kell tapasztalnunk a sütőnk adottságait, cserébe olaj/zsír hozzáadása nélkül (!) teljesen puha, omlós és ízletes ételeket készíthetünk. Kapható fűszerkeverék+1 db sütőzsák kombinációban többféle hús- és ízvariáció. Ezek teljesen jók, kipróbáltam őket, és bátran ajánlom. A 4-10 darabos sütőzsákok-sütőzacskók is szinte mindenhol elérhetőek. A közepes árfekvésben még nem találkoztam gyenge minőséggel. A 25*38 cm a jellemző méret, amit maximum 3 kg alapanyaggal tudunk megpakolni, és saját fűszerkeverékkel ízesíthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...