Sertéskaraj a sütőzsákból
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
75g víz0 kcal
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
300g víz0 kcal
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
69.6g sertés rövidkaraj115 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
26.1g víz0 kcal
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 659.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 225.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.2 g
Zsír
-
Összesen 66.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 512 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2637.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 1741 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 901.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 461 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
80 dkg sertés rövidkaraj
-
1 kis db vöröshagyma
-
3 dl víz
Elkészítés
- A sütőzsákban a hús saját levében, saját zsírjában és gőzében fog elkészülni. A karajt alaposan megmossuk, a csontszilánkokat és túl zsíros részeket eltávolítjuk, majd jó ujjnyi szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és vékony szeletekben karikákra vágjuk.
- A hússzeleteket és a hagymakarikákat belehegyezzük a sütőzsákba, a fűszerkeverékkel az adagolás szerint meghintjük, és óvatosan összeforgatjuk. 1 dl vizet öntünk hozzá, majd a zsákot a felső harmadánál lezárjuk. Semmilyen zsiradékot, olajat nem adunk hozzá! Közvetlen a lezárás alatt hústűvel néhány lyukat vágunk, ahol a felesleges gőz eltávozhat. A sütőzsákot egy, a végső tálalásra is alkalmas üveg, kerámia vagy jénai sütőtálba tesszük, és ezzel együtt kerüljön a sütő alsó negyedébe, mivel a sütőzsák fel fog fújódni! Ezért érdemes kicsit megdöntve, a „nyakát” önmaga alá hajtogatva a sütőbe tenni.
- Pici figyelmet igényel az első 10 percben, mivel ki kell tapasztalni, hogy miként fújódik fel: nem szabad hozzáérnie a felső fűtőszálhoz, mert azonnal megolvad a fólia! Ha túl nagy „lufi” lett belőle, lentebb kell lezárni újra, vagy/és még lejjebb rakni a rácsot. A lezárás feletti fóliát nyugodtan vágjuk le egy ollóval!
- 160-170 fokon 70-80 perc alatt teljesen omlósra készül, ekkor kivesszük, ollóval óvatosan levágjuk a sütőzsák nyakát, nagyon ügyelve, hogy a kiáramló forró gőzzel ne égessük meg magunkat! A zsákból átöntjük a sütőtálba sok szaftért cserébe 1-2 dl vizet öntünk alá, és 180-200 fokon további ~15-20 perc alatt (légkeveréssel 8-12 perc alatt) pirosra pirítjuk, közben 1-2-szer meglocsoljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 424
- Tegnapi nézettség: 24
- 7 napos nézettség: 189
- Össznézettség: 142737
- Feltöltés dátuma: 2016. október 23.
Ajánló
Szabadon választott köretet és ízlés szerinti savanyúságot vagy/és salátát kínálhatunk hozzá. Lehet nagyobb mennyiségben és vegyesen is sütni a sertéshúsokat: karajt, oldalast, dagadót, tarját, stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Íncsiklandóan szaftos és vajpuha ételek, zsiradékmentesen. A sütőzsák használata igényel egy kevés gyakorlatot, ki kell tapasztalnunk a sütőnk adottságait, cserébe olaj/zsír hozzáadása nélkül (!) teljesen puha, omlós és ízletes ételeket készíthetünk. Kapható fűszerkeverék+1 db sütőzsák kombinációban többféle hús- és ízvariáció. Ezek teljesen jók, kipróbáltam őket, és bátran ajánlom. A 4-10 darabos sütőzsákok-sütőzacskók is szinte mindenhol elérhetőek. A közepes árfekvésben még nem találkoztam gyenge minőséggel. A 25*38 cm a jellemző méret, amit maximum 3 kg alapanyaggal tudunk megpakolni, és saját fűszerkeverékkel ízesíthetjük.