r
Nosalty Logó

Sertéskaraj gombamártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sertéskaraj gombamártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

474
Kalória
46.6g
Fehérje
11g
Szénhidrátok
26.1g
Zsír
234.1g
Víz
149.9g
Koleszterin
1g
Rost
3.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1893 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    234.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 474 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.5 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3673 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2123 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    936.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2332 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2515 micro
Összesen 1893 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd sóval, fehérborssal és őrölt majorannával fűszerezzük.
  2. A hagymát és a gombát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra metéljük.
  3. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzátesszük a gombát. Kislángon, gyakran átkeverve 5 percig együtt fonnyasztjuk. Ha szükséges, pici vizet önthetünk alá. Ezután belekeverjük a petrezselyemzöldet, és sóval, fehérborssal ízesítjük. További 10 percig pároljuk, időnként átkeverjük.
  4. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd apránként felöntjük a tejszínnel, miközben folyamatosan kavarjuk, hogy csomómentes legyen. Végül hozzáadjuk a mustárt.
  5. A karajszeleteket forró olajban kisütjük, majd a gombamártásba tesszük őket.
  6. Tetszés szerinti tésztát kifőzünk, és ezzel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Amikor rántott gombát készítek, mindig levágom a gombák szárát, és egy kistálban félreteszem. Ezekből aztán később gombakrémlevest  vagy gombamártást készítek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!