r
Nosalty Logó

Savanyú káposztás galuska

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabimami58
Savanyú káposztás galuska
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

581
Kalória
15.8g
Fehérje
76.9g
Szénhidrátok
23.2g
Zsír
259.6g
Víz
103.2g
Koleszterin
7.2g
Rost
9.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2902 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    259.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 581 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    115.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6418.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1042 mg
  • Nátrium
    4310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1297.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2198 micro
Összesen 2902 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit, almát meghámozzuk, megmossuk és szárazra töröljük, majd egy mély tálba almareszelőn lereszeljük a krumplit, az almát pedig kislyukú reszelőn.
  2. Hozzáadjuk a tojást, ételízesítőt, oregánót, lisztet, és a vízzel galuska keménységű masszát keverünk belőle, majd félretesszük.
  3. A füstölt, felkockázott szalonnát és a karikára szeletelt virslit feltesszük pirulni egy nagy serpenyőbe, amikor a szalonnánk már pörcös kiszedjük, és félretesszük a virslivel együtt és a fele kisült zsírral.
  4. Ami a serpenyőnkben maradt zsír, arra rászórjuk a káposztát, és 1 ek vízzel jól megpároljuk. Ha kész, lekapcsoljuk a gázt alatta.
  5. Közben egy 3 literes lábosba vizet teszünk fel, ebbe tesszük a sót és az olajat. Ha már forr a víz, nokedli szaggatóval egy adagot beleszaggatunk, és amikor feljön a víz tetejére még 3 percet főzzük, ezután szűrőkanállal hideg vízbe beleszedjük, ugyanígy járunk el a maradék masszával is.
  6. Ha készen vagyunk vele leszűrjük a galuskáról a vizet, jól lecsepegtetjük, majd begyújtjuk a gázt a serpenyő alatt, és jól beleforgatjuk a galuskánkat. Ezután lekapcsoljuk, és a virslit pörccel együtt a közepére tesszük, majd ketchuppal körülötte és átlósan vékony csíkokat húzunk. Melegen tálaljuk.
  7. Lehet ketchuppal, majonézzel, ki mivel szereti.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 400 °C

Különösebbet nem tudok róla írni, én amikor először készítettem, már a családnak nagyon ízlett. Azóta ahányszor készítem dupla adaggal van, hisz ők 5-en vannak...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!