Savanyított retek
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
48
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
192
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1263.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 1190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 151.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
48
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5053.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 4759 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 606.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
192
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 726.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 684 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
28
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A retket megtisztítjuk, majd legyaluljuk vékony szeletekre.
- Egy megtisztított befőttesüvegbe sorakoztatjuk a retekszeleteket, majd elkészítjük a levet.
- Egy gyorsforralóban összemelegítjük a vizet az ecettel, a cukorral és a sóval.
- Hozzáadjuk a mustármagot és a borsot, majd amikor a cukor felolvadt benne, langyosan ráöntjük a retekre, hogy a zöldség friss, roppanós maradjon később is. Ha forralt levet öntünk rá, akkor a retek megpuhul. A lé mindenképp fedje el a zöldségeket!
- A tetejére helyezzünk három gerezd, késsel szétnyomott fokhagymát.
- Zárjuk le jól az üveget, rázzuk meg, majd tegyük hűtőbe pihenni 3-4 napot.
- Fogyasszuk savanyúságként, és tartsuk hűtőben.
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 80
- Össznézettség: 1929
- Feltöltés dátuma: 2024. május 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kristyán Fanni
103 recept
A sokoldalú retek savanyúságként is szuperül teljesít, hiszen nemcsak az íze, hanem korallszínű külleme is meghozza bárki étvágyát. Ez a recept marad a hagyományos mustármagos-borsos ízesítésnél, de a hónapos retekhez egyébként tökéletesen passzolnak a karakteresebb aromák is, így bátran ajánljuk a további kísérletezést mézzel, gyömbérrel és bármilyen zöldfűszerrel!