Sárgabarackos-citromos pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
40g vaj287 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
19 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
250g sárgabarack112 kcal
Összesen
881
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
160g vaj1147 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
1000g sárgabarack446 kcal
Összesen
3520
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
8.3g vaj59 kcal
-
7.7g porcukor30 kcal
-
4 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
2.1g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
10.3g finomliszt38 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1.5g barna cukor6 kcal
-
51.7g sárgabarack23 kcal
Összesen
181
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 356 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.3 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 279 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 613 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 385 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 2607 micro
-
β-crypt 249 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 583 micro
Összesen
881
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 163.1 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2255.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 1048 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 461.3 g
-
Cukor 288 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1116.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2452 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 933 mg
-
Retinol - A vitamin: 1538 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10428 micro
-
β-crypt 998 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2331 micro
Összesen
3520
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 539 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
-
16 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
6 db tojás
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
20 dkg finomliszt
-
2 teáskanál sütőpor
-
3 ek barna cukor
-
1 kg sárgabarack
Elkészítés
- A puha vajat kezdjük el habosra keverni a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és reszelt héjával (ízlés szerint több citromot is tehetünk bele).
- Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját, és mindegyikkel keverjük alaposan össze.
- A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a masszához. Ezután szintén keverjük alaposan össze, hogy egy sima masszát kapjunk.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a masszához.
- A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a masszát. Ezután a tetejét rakjuk ki felezett sárgabarackkal, majd szórjuk meg a barna cukorral.
- Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig, hogy a teteje szép aranybarna legyen.
- A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
- Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 33091
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept
Idén rengeteg sárgabarack termett, így többször is megsütöttem ezt a finom pitét. A tésztája nagyon könnyű, és pl. sárgabarack helyett szilvával is elkészíthetjük.