r
Nosalty Logó

Sárgabarackkrémleves monamee-től

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
monamee
Sárgabarackkrémleves monamee-től
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a leveshez

Tálaláshoz

Összesen 580 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a leveshez

Tálaláshoz

Összesen 2318 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a leveshez

Tálaláshoz

Összesen 79 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    2149 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 580 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.2 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2390.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    8596 micro
  • β-crypt
    990 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    976 micro
Összesen 2318 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a leveshez

Tálaláshoz

Elkészítés

Hozzávalók a leveshez

  1. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, 4 részre daraboljuk. A héja maradhat rajta, ha nagyon puha a barack, az sem baj, ha csak 2 részben marad, úgyis össze fogjuk mixelni. (Lehet akár 15 db is, én lédús, mézédes, puha fajta sárgabarackból csináltam, az őszibarack akár el is hagyható.)
  2. A vajat egy edényben megolvasztjuk (pirítani nem kell), 1-2 evőkanál cukrot halványsárgára karamellizálunk rajta.
  3. Lehúzva a tűzről, rádobjuk az előkészített barackot, kicsit összeforgatjuk, hozzáöntünk kevés vizet, hogy ne legyen nagyon sűrű, és puhára főzzük. Ha puha fajta barackot választunk, ez kb. 5-10 perc.
  4. Ha megpuhult a barack, beletesszük a fahéjat, szegfűszeget, reszelt citromhéjat (kb. 1/4 citromból), cukrot ízlés szerint (a barack édességétől is függ a cukor mennyisége, inkább fokozatosan adagoljuk), utána botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrű, tegyünk hozzá még vizet. Inkább híg legyen az állaga, mert a tejszíntől még sűrűsödni fog.
  5. A tejszínt elkeverjük 1-2 evőkanál liszttel, és behabarjuk a levest.
  6. A tálaláshoz a szeletelt mandulát teflon edényben halvány barnára pirítjuk.
  7. Elkészítés után a hűtőben lehűlve kicsit még sűrűsödni fog, kb. folyékonyabb joghurt állagúra. Langyosan is fogyasztható, de hidegen, tejszínhabbal, pirított mandulával az igazi! Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5222
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
monamee 1 recept

Ha szezonja van a sárgabaracknak, hihetetlen mennyiségben képes vagyok fogyasztani, főleg hogy saját kertből szedem hozzá az alapanyagot. De van az a pont, amikor már a lekvár- és a befőttkészítés nem elég. Itt jött képbe nálam a sárgabarackkrémleves, amit  - magam sem tudom, hogy miért - de ezelőtt még soha nem készítettem. Csináltam már szinte minden gyümölcsből, meggy, alma, ribizli, fahéjas szilva, de valahogy a barack kimaradt. A gyümölcsleves alapját a neten találtam valahol, kicsit változtattam rajta, és a saját ízlésem szerint formáltam. Szerintem nagyon jól sikerült! A nyári étkezéseink mindennapjaiba fog tartozni!:) Ha befőtt barackból készítjük, akár télen is fogyasztható langyosan!

Hozzávalók

Hozzávalók a leveshez

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...