Sárgabarackkrémleves monamee-től
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
monamee
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Hozzávalók a leveshez
-
5g vaj36 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
193g sárgabarack86 kcal
-
95g őszibarack36 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
29g cukor111 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
250g víz0 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Tálaláshoz
-
11g mandulapehely62 kcal
-
15g tejszínhab39 kcal
Összesen
580
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Hozzávalók a leveshez
-
20g vaj143 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
770g sárgabarack344 kcal
-
381g őszibarack143 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
115g cukor445 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Tálaláshoz
-
42g mandulapehely248 kcal
-
60g tejszínhab154 kcal
Összesen
2318
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Hozzávalók a leveshez
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
26.2g sárgabarack12 kcal
-
13g őszibarack5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
34g víz0 kcal
-
17g főzőtejszín22 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
Tálaláshoz
-
1.4g mandulapehely8 kcal
-
2g tejszínhab5 kcal
Összesen
79
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 640.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.3 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 597.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 370 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 2149 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
580
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 113.1 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2560.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 850 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 1005 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.2 g
-
Cukor 259 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 2390.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1481 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 720 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 8596 micro
-
β-crypt 990 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 976 micro
Összesen
2318
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 293 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a leveshez
-
2 dkg vaj
-
2 ek cukor
-
10 db sárgabarack
-
3 db őszibarack
-
fahéj ízlés szerint
-
1 kávéskanál szegfűszeg
-
0.5 bögre cukor
-
1 teáskanál citromhéj
-
1 l víz
-
500 ml főzőtejszín
-
2 evőkanál finomliszt
Tálaláshoz
-
6 ek mandulapehely
-
4 ek tejszínhab
Elkészítés
Hozzávalók a leveshez
- A barackokat megmossuk, kimagozzuk, 4 részre daraboljuk. A héja maradhat rajta, ha nagyon puha a barack, az sem baj, ha csak 2 részben marad, úgyis össze fogjuk mixelni. (Lehet akár 15 db is, én lédús, mézédes, puha fajta sárgabarackból csináltam, az őszibarack akár el is hagyható.)
- A vajat egy edényben megolvasztjuk (pirítani nem kell), 1-2 evőkanál cukrot halványsárgára karamellizálunk rajta.
- Lehúzva a tűzről, rádobjuk az előkészített barackot, kicsit összeforgatjuk, hozzáöntünk kevés vizet, hogy ne legyen nagyon sűrű, és puhára főzzük. Ha puha fajta barackot választunk, ez kb. 5-10 perc.
- Ha megpuhult a barack, beletesszük a fahéjat, szegfűszeget, reszelt citromhéjat (kb. 1/4 citromból), cukrot ízlés szerint (a barack édességétől is függ a cukor mennyisége, inkább fokozatosan adagoljuk), utána botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrű, tegyünk hozzá még vizet. Inkább híg legyen az állaga, mert a tejszíntől még sűrűsödni fog.
- A tejszínt elkeverjük 1-2 evőkanál liszttel, és behabarjuk a levest.
- A tálaláshoz a szeletelt mandulát teflon edényben halvány barnára pirítjuk.
- Elkészítés után a hűtőben lehűlve kicsit még sűrűsödni fog, kb. folyékonyabb joghurt állagúra. Langyosan is fogyasztható, de hidegen, tejszínhabbal, pirított mandulával az igazi! Jó étvágyat!
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5222
- Feltöltés dátuma: 2013. július 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
monamee
1 recept
Ha szezonja van a sárgabaracknak, hihetetlen mennyiségben képes vagyok fogyasztani, főleg hogy saját kertből szedem hozzá az alapanyagot. De van az a pont, amikor már a lekvár- és a befőttkészítés nem elég. Itt jött képbe nálam a sárgabarackkrémleves, amit - magam sem tudom, hogy miért - de ezelőtt még soha nem készítettem. Csináltam már szinte minden gyümölcsből, meggy, alma, ribizli, fahéjas szilva, de valahogy a barack kimaradt. A gyümölcsleves alapját a neten találtam valahol, kicsit változtattam rajta, és a saját ízlésem szerint formáltam. Szerintem nagyon jól sikerült! A nyári étkezéseink mindennapjaiba fog tartozni!:) Ha befőtt barackból készítjük, akár télen is fogyasztható langyosan!