r
Nosalty Logó

Sárgabarackbefőtt cukor és tartósító nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Boszi
Sárgabarackbefőtt cukor és tartósító nélkül
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

74
Kalória
2.2g
Fehérje
17.2g
Szénhidrátok
0.6g
Zsír
133.8g
Víz
-
Koleszterin
3.1g
Rost
14.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1696 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 74 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    803.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 446 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 45 kcal

Elkészítés

  1. Először az üvegeket és a kupakokat tisztítjuk megkell alaposan, és kinek melyik sterilizáló művelet vált be, azzal elvégezzük. (Én úgy szoktam, hogy alaposan elmosok mindent, majd jól kiöblítem. Persze annyira legyen meleg a víz, amennyire csak a kezünk bírja. Utána 1 ujjnyi vízzel beteszem az üvegeket a mikróba 1-2 percre, majd kiöntöm a vizet az üvegekből, és még 1-2 percig mikrózom. Még forrón kesztyűben kiveszem, és papírtörlőre lefordítva teszem. A kupakokat egy lábasban forrázom kb. 5-10 percig, majd villával kiveszem, és szintén papírtörlőn hagyom száradni. Persze fontos, hogy annyi üveg legyen, amennyi barackunk van. Inkább maradjon üveg.)
  2. A barackokat beáztatjuk kb. fél órára, majd nagyon alaposan megmossuk. Váltott vízben leöblítjük, és hagyjuk lecsöpögni és kicsit száradni.
  3. Előkészítjük az üvegeket, és elkezdjük a barackokat félbevágni, majd magházzal lefelé elkezdjük az üvegekbe tenni. Jó szorosan!!!! Jól meg kell tömni, mert össze fog esni.
  4. Ha az üveg tele van, rászorítjuk a tetejére a kupakot. Ezt addig végezzük, amíg minden barack üvegbe kerül.
  5. Előveszünk egy jókora fazekat vagy kettőt, ha egybe nem férnek az üvegek. Kibéleljüka fazekat újságpapírral, és beletesszük az üvegeket. Az üvegek közé is újságot teszünk.
  6. A fazékba teszünk annyi vizet, hogy az üvegek 3/4-ig érjen. Elkezdjük felmelegíteni, és ha már gyöngyözik a víz, a fazékban takarékra vesszük, és 25-30 percig lassan forraljuk. Fedőt is teszünk rá.
  7. Ha letelt az idő, semmit sem csinálunk, mert másnap újra felmelegítjük, de csak 15 percig gőzöljük. Még 3. nap is ugyanígy. Ilyenkor már kevés lé képződik, a barack megpuhul, de a zamat megmarad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Nem akartam cukrosan és tartósítóval eltenni a barackokat, így keresgéltem a neten. Találtam egy nagyon jó  "zöld" oldalt, ahonnan elmentettem ezt a receptet. Én már többféle gyümölccsel kipróbáltam, eddig még mind jól viselkedik. Csalán. Köszönet érte.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!