r
Nosalty Logó

Sárgabarack lekvár 8. - cukor nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VeroBell
Sárgabarack lekvár 8. - cukor nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

474
Kalória
10g
Fehérje
112g
Szénhidrátok
2.8g
Zsír
617.5g
Víz
-
Koleszterin
14.5g
Rost
88.7g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1895 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    617.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    7631 micro
  • β-crypt
    725 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 474 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    2470.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2678 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    530 micro
  • β-karotin
    30523 micro
  • β-crypt
    2902 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2483 micro
Összesen 1895 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

  1. Szükségünk van hozzá az érett gyümölcsre. Fontos, hogy ténylegesen érett legyen.
  2. Megmossuk, kimagozzuk (ez némely gyümölcs esetében értelemszerűen elhagyható, pl. szeder), ízlés szerint feldaraboljuk.
  3. Betesszük egy nagyobb zománcozott, teljesen tiszta fazékba.
  4. És itt jön a lényeg: ugyanebbe a fazékba a nyers gyümölcs mellé öntünk egy kis lekvárt a tavalyiból. 3 kg friss gyümölcshöz 2 dl kész lekvárral lehet számolni. Ha először próbáljuk, értelemszerűen nem lesz tavalyi 100%-os lekvárunk, de ne keseredjünk el! Tegyünk bele valamilyen lekvárt. Persze minél jobb minőségűt, minél tisztábbat. Jövőre meg már használhatjuk a sajátunk.
  5. Gyakorlatilag nem kell, hogy ugyanabból a gyümölcsből készüljön a lekvár, mint amit hozzákeverünk, ez az arányok miatt nem számít, mert olyan kevés kész lekvárra van szükség, hogy az nem érződik a végén. Persze ideális az azonos gyümölcslekvár.
  6. Sütőbe tesszük, és elkezdjük sütni nem túl magas hőfokon (valahol 150 és 180 fok között). Érdemes reggel kezdeni, mert eltart egy darabig, míg ebből lekvár lesz. (Nem tudok semmi konkrétat mondani róla, mert függ attól, hogy milyen gyümölcsből dolgozik az ember, meg attól is, hogy milyen sűrűre szeretné készíteni.)
  7. Érdemes közben kb. 20 percenként, fél óránként, óránként ránézni, megkeverni, kicsit szeretgetni.
  8. Ez alatt elő lehet készíteni a befőttes üvegeket.
  9. Az üvegeket érdemes plafonig tölteni, tetejére mehet a befőzőfólia. Ha nem megy plafonig, akkor pedig fejjel lefelé tesszük el az üveget.
  10. Ezután már nincs más dolgunk, mint - még forrón - bedunsztolni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 240 perc

Eredetileg egy blogger receptje, kipróbálás után picit módosítottam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!