Sárgabarack lekvár 8. - cukor nélkül
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
474
Kalória
10g
Fehérje
112g
Szénhidrátok
2.8g
Zsír
617.5g
Víz
-
Koleszterin
14.5g
Rost
88.7g
Cukor
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
750g sárgabarack335 kcal
-
50g lekvár/ dzsem139 kcal
Összesen
474
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
3000g sárgabarack1339 kcal
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
Összesen
1895
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
93.8g sárgabarack42 kcal
-
6.3g lekvár/ dzsem17 kcal
Összesen
59
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 617.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 670 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 133 micro
-
β-karotin 7631 micro
-
β-crypt 725 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 621 micro
Összesen
474
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.8 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1490.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 680 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 448 g
-
Cukor 355 mg
-
Élelmi rost 58 mg
Víz
-
Összesen 2470.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2678 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 297 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 530 micro
-
β-karotin 30523 micro
-
β-crypt 2902 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2483 micro
Összesen
1895
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 954 micro
-
β-crypt 91 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
59
kcal
Elkészítés
- Szükségünk van hozzá az érett gyümölcsre. Fontos, hogy ténylegesen érett legyen.
- Megmossuk, kimagozzuk (ez némely gyümölcs esetében értelemszerűen elhagyható, pl. szeder), ízlés szerint feldaraboljuk.
- Betesszük egy nagyobb zománcozott, teljesen tiszta fazékba.
- És itt jön a lényeg: ugyanebbe a fazékba a nyers gyümölcs mellé öntünk egy kis lekvárt a tavalyiból. 3 kg friss gyümölcshöz 2 dl kész lekvárral lehet számolni. Ha először próbáljuk, értelemszerűen nem lesz tavalyi 100%-os lekvárunk, de ne keseredjünk el! Tegyünk bele valamilyen lekvárt. Persze minél jobb minőségűt, minél tisztábbat. Jövőre meg már használhatjuk a sajátunk.
- Gyakorlatilag nem kell, hogy ugyanabból a gyümölcsből készüljön a lekvár, mint amit hozzákeverünk, ez az arányok miatt nem számít, mert olyan kevés kész lekvárra van szükség, hogy az nem érződik a végén. Persze ideális az azonos gyümölcslekvár.
- Sütőbe tesszük, és elkezdjük sütni nem túl magas hőfokon (valahol 150 és 180 fok között). Érdemes reggel kezdeni, mert eltart egy darabig, míg ebből lekvár lesz. (Nem tudok semmi konkrétat mondani róla, mert függ attól, hogy milyen gyümölcsből dolgozik az ember, meg attól is, hogy milyen sűrűre szeretné készíteni.)
- Érdemes közben kb. 20 percenként, fél óránként, óránként ránézni, megkeverni, kicsit szeretgetni.
- Ez alatt elő lehet készíteni a befőttes üvegeket.
- Az üvegeket érdemes plafonig tölteni, tetejére mehet a befőzőfólia. Ha nem megy plafonig, akkor pedig fejjel lefelé tesszük el az üveget.
- Ezután már nincs más dolgunk, mint - még forrón - bedunsztolni.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 240 perc
Eredetileg egy blogger receptje, kipróbálás után picit módosítottam.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!